Betekenis van: Contactmoment

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is contact moment?

Een contactmoment wordt vaak omschreven als het moment waarop een klant contact heeft met een bedrijf of aanbieder. De letterlijke betekenis is een moment waarop contact is tussen twee personen of organisaties. Contactmomenten binnen de marketing zijn vaak gericht op de verkoop. Voor marketing zijn alle contactmomenten tussen bedrijf en klant erg belangrijk.

Contactmoment tijdens een sales funnel

In een sales funnel zijn contactmomenten belangrijke indicatoren van de waarde van een klant. Ook is het belangrijk om elk moment zo speciaal mogelijk te maken, want hoe beter het contact tussen een persoon en een bedrijf is. Des te groter is de kans dat de betreffende persoon een aanschaf doet.

Voorbeelden van contactmomenten zijn: social media berichten, nieuwsbrieven, klantenservice, adverteren, telefoontjes en meer. Al deze momenten zijn onderdeel van de customer journey.

Hoe gaan afdelingen om met contactmoment?

Het moment contact moment tussen een verkoopafdeling kan anders lopen dan bij een service afdeling. Als klant verwacht je dat alle contact momenten hetzelfde zullen zijn, maar dat is niet altijd zo. Dit heeft te maken met de interne communicatie. Er zijn bedrijven die voornamelijk inzetten op acquisitie met weinig ondersteuning na het binnenhalen van de klant.  Dit kan ervoor zorgen dat een aantal klanten eruit stappen. Als je ieder contact moment goed analyseert kun je de kwaliteit van de dienst verlening verbeteren. Dit zullen klanten waarderen en ervoor zorgen dat ze vaker aankopen doen.

Waarom is klanten contact belangrijk?

Het moment dat je contact hebt met klanten is heel erg belangrijk. Het moment dat je contact maakt moet de klant of consument zich op zijn gemak voelen en het fijn ervaren. Op deze manier zorg je ervoor dat customers een goed review ahcterlaten en dat meerdere consumenten aankopen zullen doen. Hoe beter je klanten behandeld hoe vaker ze je winkel of website zullen bezoeken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist