Betekenis van: Contactmoment

« Terug naar Marketing Begrippen

Een contactmoment wordt vaak omschreven als het moment waarop een klant contact heeft met een bedrijf of aanbieder. De letterlijke betekenis is een moment waarop contact is tussen twee personen of organisaties. Contactmomenten binnen de marketing zijn vaak gericht op de verkoop. Voor marketing zijn alle contactmomenten tussen bedrijf en klant erg belangrijk.

In een sales funnel zijn contactmomenten belangrijke indicatoren van de waarde van een klant. Ook is het belangrijk om elk moment zo speciaal mogelijk te maken, want hoe beter het contact tussen een persoon en een bedrijf is. Des te groter is de kans dat de betreffende persoon een aanschaf doet.

Voorbeelden van contactmomenten zijn: social media berichten, nieuwsbrieven, klantenservice, adverteren, telefoontjes en meer. Al deze momenten zijn onderdeel van de customer journey.

Categorieën: Customer Service, Klanten

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist