Betekenis van: Consumentengedrag

« Terug naar Marketing Begrippen

Consumentengedrag staat voor alle activiteiten die consumenten doen voor het doen van een aankoop, het gebruik van een product of dienst, en het stoppen met het gebruik hiervan. Bij consumentengedrag houden we rekening met emoties, mentale gesteldheid en het gedrag van de doelgroep voorafgaand aan of volgend na een bepaalde actie.

Voor zolang marketing bestaat wordt er gekeken naar consumentengedrag. Het is namelijk een manier tot analyse van de markt. Het is een belangrijk onderdeel in het analyseren van de redenen tot beslissing tot aanschaf van een product of dienst. Bij consumentengedrag wordt er veelal gekeken naar een aantal dingen:

  • Hoe vaak gebruikt een consument een product of dienst?
  • Waarvoor worden de producten of diensten gebruikt?
  • Is de consument loyaal aan het bedrijf?
  • Welke behoeftes heeft de klant?

Buiten deze vragen om dient er ook gekeken te worden naar externe factoren. Zo is de omgeving van een consument erg bepalend in de beslissing tot aanschaf.

Categorieën: Customer Service, Klanten

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist