Betekenis van: Consideration set

« Terug naar Marketing Begrippen

Consideration set zijn de punten van een aankoopbeslissingsproces. Er is voorhand een selectie gemaakt. Bij de winkel ga ik die en die producten kopen. De punten hiervoor nemen zij mee. Er niet echt een overweging gemaakt. Omdat het eigenlijk van tevoren al best bepaald is. Omdat er niet alle mogelijke punten en producten wordt overwogen. Dit is bijna zover al gedaan.

Wat is consideration set?

Het is een overweging tussen merken en producten. Als dit opgesteld is, dan heb je de consideration set. Ongeacht de prijs of kwaliteit van een product. Het wordt niet meegenomen in de aankoopbeslissing. Zij vallen niet onder de lijst. Dit gedrag komt meestal voort uit een bijzonder fenomeen.

Intensieve overwegingen door “information overload”

Dit is fenomeen dat niet gewaardeerd wordt door klanten. Omdat er een overvloed aan informatie is. Waardoor een beslissing maken steeds moeilijker wordt. Denk aan een pizza restaurant. Garant zal je een breed aanbod van soorten pizza’s hebben. Laten we zeggen zo’n 15 soorten. Toch kies je steevast voort twee, drie, hooguit vier favorieten. De resterende smaken wordt compleet genegeerd. Dit is ook een consideration set. Het is een lijst van merken en producten die een consument bereid is aan te schaffen.

Consumer decision making process

Dit zijn de 5 stappen van het beslissing proces. De reden achter een aankoop kan zeer verschillen. Maar over het algemeen zijn er wel basisstappen die ondernomen worden. Dan vindt er een filtering plaats. De stappen 5 stappen zijn:

  • Probleemherkenning: Er is behoefte naar iets. Een product of dienst kan dat vervullen.
  • Informatie zoeken: Over hun behoefte wordt er informatie gezocht. Om zo op de beste manier dit vervullen.
  • Alternatieven bekijken: Er zijn nu paar aanbieders die dit kunnen vervullen. Nu worden er keuzes afgewogen. De klant staat nu zeer klaar voor aankoop.
  • Aankoop: De afwegingen zijn rond. Er is daadwerkelijk een aankoop verricht.
  • Evaluatie na aankoop: Reflecteren op de aankoop die er is gedaan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist