Betekenis van: CMS

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een CMS?

CMS staat voor content management system. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat je website makkelijk kunt beheren. Bij de meeste content management hoef je nauwelijks kennis te hebben van HTML. Je maakt een pagina met een tekstverwerker die heel erg lijkt op Word.

Voordelen van CMS?

Als je gebruik maakt van een content management systeem om een website te onderhouden mag je zeker van geluk spreken. Mensen die niet technische kennis hebben over hoe ze een website moeten beheren is CMS heel erg handig. De techniek en het ontwerp van de website wordt vaak losgekoppeld van de content. Alle content die je wilt aanpassen in de website kan je veranderen met het content management systeem.

Je hoeft ook geen kennis te hebben van HTML of codes die bij het opmaak voorkomen. Content management systeem is ook heel erg veilig om te gebruiken. de inhoud wordt veilig onderhouden zonder dat hackers binnen de bronbestanden komen van je website. Hierdoor zijn er minder kansen dat er fouten ontstaan op de website. Content management system zorgt ervoor dat een website minder fouten maakt. Als laatst is een CMS belangrijk bij de consistentie van een website.

Wat is het beste content management systeem?

Er zijn verschillende soorten content management system. Welke je kiest hangt af van de type website dat je wilt opbouwen en hoeveel je eraan wilt uitgeven, wat voor systeem je wilt gebruiken, wat voor soorten thema’s en plug-ins je gebruikt wilt maken. Daarom is het moeilijk om te bepalen welke CMS het beste is om te gebruiken.

WordPress

Heel veel ondernemers maken gebruik van het open-source systeem WordPress. Als je een volledig website wilt onderhouden is WordPress het meest geschikte CMS. Als je een vlog en een nieuwspagina wilt bijhouden is dit een heel goed systeem.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist