Betekenis van: Citymarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Citymarketing is een steeds bekender begrip aan het worden. Steden proberen hun stad op de kaart te zetten op zowel nationaal als internationaal gebied. Dit doen ze via verschillende kanalen. Het doel van citymarketing is het aanspreken van verschillende doelgroepen, waardoor bijvoorbeeld toeristen worden aangetrokken. Dit is uiteraard goed voor de economie van de stad. Daarnaast helpt citymarketing bij het aantrekken van bedrijven en evenementen, om zo de stad verder op de kaart te zetten.

Iedereen in Nederland kent het “I Amsterdam” uit Amsterdam wel, dit is een zeer goed voorbeeld van citymarketing. Het voordeel van Citymarketing komt terug op meerdere fronten. Utrecht wordt bijvoorbeeld op de kaart gezet als echte studentenstad. Als makelaar zijnde is het hier zodoende gemakkelijker om kamers te verhuren, gezien er steeds meer studenten naar Utrecht willen. Dus een gemeente wordt nu als aantrekkelijk product gepresenteerd. Hierin zorg dat de juiste kenmerken van de stad voorkomen. Je bent dus eigenlijk branding aan het doen voor een gemeente.

Economische groei door toeristen

Voor veel steden zijn toeristen een belangrijke manier van inkomsten. De bedrijven in de drukke gebieden profiteren hiervan. Omdat toeristen geld spenderen aan lokale winkels, horeca en musea. Daarnaast maken toeristen al te graag foto’s. Deze foto’s verspreiden overal. Binnen hun kring of op social media. Er zijn influencers waarvan hun content vooral gebaseerd is op het bezoeken van beroemde steden. Daarbij geven zij dan tips over wat je allemaal in de stad kan doen. Hierin worden dan bedrijven vermeld. Dit versterk het imago van de stad.

Citymarketing door meer bedrijven binnen te halen

Grote bedrijven dragen een bepaalde brand image. Dit nemen zij ook mee als zij in een specifieke regio in de stad vestigen. Zo profilieert Eindhoven zich als stad met een Technische Universiteit en technologische innovatie binnen BrainPort.

Dit gecombineerd met citymarketing voor de mensen, kan een positief effect hebben op de werkgelegenheid.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist