Citymarketing

Citymarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Citymarketing is een steeds bekender begrip aan het worden. Steden proberen hun stad op de kaart te zetten op zowel nationaal als internationaal gebied. Dit doen ze via verschillende kanalen. Het doel van citymarketing is het aanspreken van verschillende doelgroepen, waardoor bijvoorbeeld toeristen worden aangetrokken. Dit is uiteraard goed voor de economie van de stad. Daarnaast helpt citymarketing bij het aantrekken van bedrijven en evenementen, om zo de stad verder op de kaart te zetten.

Iedereen in Nederland kent het “I Amsterdam” uit Amsterdam wel, dit is een zeer goed voorbeeld van citymarketing. Het voordeel van Citymarketing komt terug op meerdere fronten. Utrecht wordt bijvoorbeeld op de kaart gezet als echte studentenstad. Als makelaar zijnde is het hier zodoende gemakkelijker om kamers te verhuren, gezien er steeds meer studenten naar Utrecht willen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant