Betekenis van: Citation flow

« Terug naar Marketing Begrippen

Citation flow is het aantal backlinks naar een website. Overigens is het niet altijd een indicator van goede SEO.

Wat is citation flow?

Website kunnen naar elkaar linken. Door bij uitingen op de website een hyperlink te plaatsen. Deze leid je tot een externe website. Een website kan dit doen als de informatie goed is. De relevantie is ook zeer belangrijk. Je wilt een schoenhersteller linken aan een webshop voor schoenen. Dus een kwalitatieve website kan veel hyperlinks verkrijgen. Dit is de citation flow.

Wat is Majestic?

Majestic is bedrijf gespecialiseerd in optimalisatie. Vooral op het gebied van SEO. Zij hebben meerdere tools. Die analyses maken. En daarbij vaak een score geven. Met de tool Link Context kan je eigen links analyseren. En die van concurrenten inzien. Dit allemaal op te kunnen optimaliseren.

Trust Flow tegenhanger van citation flow?

Beide werken aan link building. Bij link building ligt de focus op kwaliteit. Dus de autoriteit en de relevantie. Link building hoort binnen SEO. Hierdoor kan in zoekresultaten hoger komen. Trust en citation flow kunnen geanalyseerd worden door Majestic. Hierbij kan de kwaliteit van links worden berekend. Dit is de trust flow.

Een waardevolle combinatie

Vroeger lag de focus op zoveel mogelijk backlinks. Maar dat is best makkelijk. Dan zou je onderling met websites kunnen linken. Of te wel een linkruil. Maar zijn deze website wel echt relevant aan elkaar. Toen en nu wordt daar best veel misbruik van gemaakt. Daarom heeft Google het effect van backlinks iets beperkt. En is de focus meer gelegd op de kwaliteit van websites die linken.

Vandaar dat veel SEO specialisten gebruik maken van beide. Als je trust flow score stijgt. Betekent het dat kwaliteit van de backlinks steeds beter zijn. Maar nu wil je nog meer van zulke links. Hierin komt de citation flow in het spel. Je wilt dat beide waarde dicht bij elkaar liggen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist