Betekenis van: Chatten

« Terug naar Marketing Begrippen

Chatten is een manier van communiceren met korte berichten via een (mobiel) apparaat. Bij chatten gaat het om een laagdrempelige manier van contact hebben op een interactieve manier. Dit kan zowel tussen personen als met een organisatie zijn.

Bedrijfschats

Bedrijven bieden vaak de mogelijkheid om via hun website, sociale media of elders met hen te chatten. Via deze manier van communicatie worden vaak korte vragen gesteld over de diensten of producten van een bedrijf. Ook kan het gaan om een klacht of probleem. Op websites gebruiken bedrijven hier vaak ook een chatbot voor. Waarnaast er ook met een medewerker gesproken kan worden. Het systeem hierachter wordt gemaakt door plug-ins.

De geschiedenis van chatten

Er zijn tal van mogelijkheden om te kunnen chatten. Een bekende vorm hiervan is IRC (Internet Relay Chat). IRC is een internetprotocol om te chatten. Daarnaast is het een netwerk van chatkanalen over de hele wereld. Bovendien werden er in de jaren ’90 vele chatruimtes ingericht op websites, waar meerdere mensen met elkaar konden praten. Dit was dan ook zeer populair.

Bijna alle chat diensten gebruiken internet, waar sms dit niet doet. Vandaag de dag zien we chatten vooral worden gebruikt via sociale kanalen, om contacten met anderen te onderhouden. Er wordt tegenwoordig sneller gechat om te vragen hoe het is, dan dat er langs wordt gegaan voor een ouderwetse kop koffie. Eén van de grootste berichtendiensten ter wereld is WhatsApp.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist