Betekenis van: Chatten

« Terug naar Marketing Begrippen

Chatten is een manier van communiceren met korte berichten via een (mobiel) apparaat. Bij chatten gaat het om een laagdrempelige manier van contact hebben op een interactieve manier. Dit kan zowel tussen personen als met een organisatie zijn.

Bedrijfschats

Bedrijven bieden vaak de mogelijkheid om via hun website, sociale media of elders met hen te chatten. Via deze manier van communicatie worden vaak korte vragen gesteld over de diensten of producten van een bedrijf. Ook kan het gaan om een klacht of probleem. Op websites gebruiken bedrijven hier vaak ook een chatbot voor. Waarnaast er ook met een medewerker gesproken kan worden. Het systeem hierachter wordt gemaakt door plug-ins.

De geschiedenis van chatten

Er zijn tal van mogelijkheden om te kunnen chatten. Een bekende vorm hiervan is IRC (Internet Relay Chat). IRC is een internetprotocol om te chatten. Daarnaast is het een netwerk van chatkanalen over de hele wereld. Bovendien werden er in de jaren ’90 vele chatruimtes ingericht op websites, waar meerdere mensen met elkaar konden praten. Dit was dan ook zeer populair.

Bijna alle chat diensten gebruiken internet, waar sms dit niet doet. Vandaag de dag zien we chatten vooral worden gebruikt via sociale kanalen, om contacten met anderen te onderhouden. Er wordt tegenwoordig sneller gechat om te vragen hoe het is, dan dat er langs wordt gegaan voor een ouderwetse kop koffie. Eén van de grootste berichtendiensten ter wereld is WhatsApp.

Chatten versnelt communicatie

Een bedrijf werkt vaak met een e-mail. Daar kunnen klanten vragen stellen. En zal daar op de juiste manier op gereageerd worden. Maar dit kost altijd wel even wat tijd. Ook omdat de inhoud meestal wat groter. Daarom kiezen bedrijven ervoor om via Whatsapp met vaste klanten te communiceren. Er zijn ook bedrijven die hun Whatsapp contactgegevens achterlaten op hun website. Zo kan iedereen op deze manier communiceren.

Ook interessant

Customer Service Begrippen

E-mail marketing Begrippen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist