Betekenis van: Cashback

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een cashback?

Cashback staat voor retourneren van een bedrag of een contante betaling bij het aankopen van een product. Deze term wordt sinds de 20e eeuw. Deze techniek wordt vaal gebruik om omzet te optimaliseren. Deze vorm om verkoop te optimaliseren wordt heel veel gebruikt. Vooral bij huisproducten zie je deze techniek vaak voorbij komen.

Hoe werkt het?

Je zit dit techniek vaak terug bij telecombedrijven. Meestal kan je bij het aanschaffen van een telefoon een deel van het bedrag terug krijgen. Bij het aanschaffen van een hoge aanschafprijs is het voor een bedrijf slim om een cashback te geven. Als een klant een toestel wil aanschaffen met een cashback kan hij of zij een deel van het bedrag retour aanvragen. Niet iedereen vindt het even makkelijk of zin om dat te doen. Daarom is dit een psychologisch techniek waarbij je niet meteen korting geeft aan een consument.

Waarvoor wordt een cashback gebruikt?

Deze actie wordt gebruikt om verkoop te stimuleren. Daarnaast is het ook een handige manier om een product te promoten binnen een productgroep. Dit kan effect hebben op andere producten binnen een productgroep. Een cashretour kan ook in andere vormen worden vertoond. Soms krijg je niet je geld terug bij het aanschaffen van een product maar accessoires. Neem als voorbeeld telefoons. Providers bieden bij het aanschaffen van een abonnement met een telefoon draadloze oortjes aan.

Wat zijn cashback websites?

Cashback websites zijn pagina´s waarbij je je geld kan terugvragen bij het aanschaffen van een product. Deze websites werken samen met webwinkels die dit soorten aanbiedingen hebben. Welbekende websites zijn Bol.com of AliExpress. Cashback websites krijgen commissie van de webshops als consumenten een product hebt gekocht. Deze commissie wordt uiteindelijk gedeeld met de consumenten. Op deze manier ontstaat een win-win situatie. Want beide partijen verdienen er wat aan.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist