Betekenis van: CAPTCHA

« Terug naar Marketing Begrippen

CAPTCHA staat voor ‘Completely Automated Public Turing Test’. Het is een beveiliging tool tegen spam en de ontgrendeling van wachtwoorden. Door het uitvoeren van een gemakkelijke test met bijvoorbeeld het aanklikken van plaatjes, laat je de CAPTCHA weten een mens te zijn en geen computer die probeert in te breken.

Waarom CAPTCHA?

Google gaat erg gebaat bij de gegevensbescherming van haar gebruikers. Met CAPTCHA kan het bedrijf deze bescherming bieden tegen externe factoren. Zo wordt onbevoegde toegang voorkomen op bijvoorbeeld websites. CAPTCHA wordt gebruikt op verschillende momenten.

  • Bij aanmelding van één van de Google services
  • Bij aanmelding van een account uit de Google Workspace
  • Bij het opnieuw instellen van een wachtwoord
  • Bij het toevoegen van een extra apparaat aan een Google service

Welke vormen van Captcha zijn er?

Dit zijn vooral simpele opdrachten die je zal moeten uitvoeren. Dit is een vorm van Human Verification.

Tekst captcha’s: Hier zijn letts/ cijfers combinatie verborgen voor de gebruiker. Zodat die gene het kan overnemen. Dan is de verificatie rond.

Beeld captcha’s: Dit is welbekende bij verificaties. Hier krijg je een onderwerp of betekenis te zien. En daarbij een afbeelding. Je zal de juiste punten in de afbeelding moeten aanklikken die aansluiten op het onderwerp of betekenis.

Logica captcha’s: Dit zijn logisch vragen die je zal moeten beantwoorden. Denk aan reken vragen of tekstvragen over een bepaalde thema.

Audio captcha’s: Je krijgt een fragment te horen. Vervolgens krijg je een opdracht om het fragment te verwerken. Denk aan de juiste volgorde van cijfers etc. Deze kan ingezet worden voor mensen met een visuele beperking.

Gamification captcha’s: Dit is een kleine minigame die voltooid moeten worden

Spam voorkomen

Websites maken gebruik van elementen waar interactie nodig is. Zo kan de gebruiker contactformulieren, reviews geven of aanmelden voor een nieuwsbrief. Je wilt zeker weten dat dit echt is. Met een captcha voorkom je spam.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist