Betekenis van: Callcenter

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een callcenter?

Een callcenter is een bedrijf of organisatie die constant telefoongesprekken houdt met specifieke klanten. Om professionele gesprekken te voelen met klanten zijn er unieke kwaliteiten voor nodig. Als een klant een product koopt en nog vragen heeft over het product kan die persoon de callcenter bellen. Dit noem je ook wel klantenservice. De persoon die telefonisch klanten helpt zal alle vragen van de klant beantwoorden.

Inbound en outbound

Je hebt twee soorten callcenter medewerkers. Deze twee soorten bestaan uit inbound en outbound. Bij inbound bellen klanten naar callcenter medewerkers. Meestal bellen klanten naar een bureau omdat ze vragen hebben over een product of dienst. Bij outbound neemt de klantenservice zelf contact op met de klant. Meestal belt een medewerker naar een potentiële klant omdat ze een mooi voorstel hebben voor de consument.

Wat doet een callcentermedewerker?

Een medewerker van een callcenterbureau werkt met een computer en een telefoon. Op de computer staan vragen klaar die de medewerker meteen kan stellen aan de klanten. Met de telefoon worden ze gebeld of kunnen ze contact opnemen met de klanten. Een outbound medewerker moet sales kwaliteiten beschikken. Bij outbound probeert een medewerker een klant over te halen om iets te doen.

Werken bij een callcenterbureau is een welbekende bijbaan voor jongeren en studenten. Het fijne aan een callcenter is dat je tijden zeer flexibel zijn. Doordat je hele tijd telefonische gesprekken moet voeren met mensen het minder aantrekkelijk is voor mensen. Bij een callcenter kan je bonussen verdienen als medewerker. Dat is meestal bij een outbound bureau. Als je succesvolle leads weet binnen te harken kan je daar een vergoeding voor krijgen.

De nadelen om te werken bij een callcenter

Bij outbound moet je mensen lastig vallen die misschien niet in de gelegenheid zijn om op te nemen. Daarnaast halen veel mensen geintjes uit met telefonische verkopers. Je moet mensen kunnen overtuigen een product aan te schaffen.

De voordelen om te werken bij een callcenter

Je werkt samen met veel mensen wat het heel erg gezellig kan maken. Daarnaat mag je je kleden zoals je zou willen. Als je het leuk vindt om met mensen te communiceren kan je dat zoveel doen als je wilt bij een callcenterbureau.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist