Betekenis van: Call to Action (CTA)

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Call to Action (CTA) is een knop, tekst of afbeelding die de bezoeker een bepaalde handeling wil laten uitvoeren. Het is in principe een oproep tot actie. Deze actie is zeer veschillend. Het kan een bezoek aan een website zijn, het inschrijven van een nieuwsbrief, het aanvragen van een offerte of het bellen naar een telefoonnummer.

Veel voorkomende CTA teksten zijn:

  • Neem contact op
  • Bekijk
  • Shop nu
  • Bestel nu
  • Download nu

Hoe maak je een Call to Action?

Het maken van een CTA gaat gepaard met een aantal belangrijke vragen die dienen worden beantwoord.

  1. Welke actie wil je dat de bezoeker verricht?
  2. Welke teksten horen bij deze actie?
  3. Welk design wordt er gebruikt om op te vallen?

Door het beantwoorden van deze vragen wordt het inzichtelijk welk doel een CTA moet hebben. Bovenal, wordt er duidelijk welke tekst de doelgroep aanzet tot deze actie en hoe de aandacht wordt getrokken om de CTA in eerste instantie al te zien.

Creatief inzetten van CTA

Een doelgroep heeft specifieke triggerpoints. Dit komt voort uit je product en dienst. En wat voor beeld je merk heeft. Grote bedrijven hebben dit goed in kaart gebracht. Waardoor zij de juiste CTA kunnen gebruiken. Om zo hier resultaat uit te krijgen

Je kan een deel van Facebook als gast via een webpagina bekijken. Maar als je volledig iemand zijn profiel wilt zien, dan zal je een account aan moeten maken

Spotify biedt eerst een gratis periode aan. Dit is een gratis versie van Spotify. Dus bezit het niet alle functionaliteiten. Daardoor is de conversie hoger als iemand eerst een gratis periode heeft gebruikt.

Netflix geeft bewust minder informatie via hun website. Om zo ervoor te zorgen dat mensen zich sneller aanmelden.

Zo zijn er meer grote bedrijven die een gepersonaliseerde CTA gebruiken. Je zal vanuit de klant moeten denken. Om zo de juiste triggerpoints aan te spreken

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist