Betekenis van: Caching

« Terug naar Marketing Begrippen

Caching staat voor het opslaan van data, om deze hierna weer op te halen uit een geheugenbestand. Een cache is er om data te verwerken, deze op te slaan, en later weer te verwerken. Caching is daarmee een vorm van gegevensopslag van bijvoorbeeld een website. Een cache bestaan uit twee delen, dat zijn:

  • Caching software voor het uit te voeren proces en de rondsturing van data
  • RAM machines om data op te slaan

Beide onderdelen dienen van goede kwaliteit te zijn voor een goede cache. Als er een slechte RAM actief is wordt data niet snel genoeg opgehaald om te hergebruiken bijvoorbeeld.

Veel browsers werken met een cache, vooral voor afbeeldingen, webpagina’s en sheets. Deze bestanden worden dus tijdelijk opgeslagen op het systeem van de website gebruiker. De volgende keer dat deze gebruiker de website weer bezoekt, hoeven deze bestanden namelijk niet opnieuw worden opgehaald.

Categorieën: Financieel, Klanten, Sales

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist