Betekenis van: Caching

« Terug naar Marketing Begrippen

Caching staat voor het opslaan van data, om deze hierna weer op te halen uit een geheugenbestand. Een cache is er om data te verwerken, deze op te slaan, en later weer te verwerken. Caching is daarmee een vorm van gegevensopslag van bijvoorbeeld een website. Een cache bestaan uit twee delen, dat zijn:

  • Caching software voor het uit te voeren proces en de rondsturing van data
  • RAM machines om data op te slaan

Beide onderdelen dienen van goede kwaliteit te zijn voor een goede cache. Als er een slechte RAM actief is wordt data niet snel genoeg opgehaald om te hergebruiken bijvoorbeeld.

Wat is caching?

Veel browsers werken met een cache, vooral voor afbeeldingen, webpagina’s en sheets. Deze bestanden worden dus tijdelijk opgeslagen op het systeem van de website gebruiker. De volgende keer dat deze gebruiker de website weer bezoekt, hoeven deze bestanden namelijk niet opnieuw worden opgehaald.

Een sterke caching software voor website optimalisatie

Een website eigenaar wil meer content publiceren. En steeds kwalitatievere inhoud. Dus worden websites steeds zwaarder. Dit komt uit bij de eindgebruiker. Want er wordt meer processorkracht van de computer van de eindgebruiker gevraagd. Daarnaast ook een sterke server en de technologie die erbij komt kijken.

Daar komt caching en geheugen in het spel. Als je dit niet hebt zal de laadtijd veel te lang zijn. Waardoor de interesse steeds meer afneemt. Hierdoor is de kans er dat de bezoeker weggaat. Dit stukje optimalisatie is een vorm van technische SEO. Hierbij zorg je ervoor dat de functionaliteit en het visuele deel goed werkt.

User Experience (UX)

Dit is de totale ervaring van een product. Dus niet alleen blank een product kopen. Maar een samenhangende ervaring. Voor websites heb je een bekende richtlijn. Een gebruiker op een website zal na twee seconden wachten weggaan.

  • De bounce rate is belangrijk voor je Google RankBrain. Dit getal mag niet laag zijn.
  • Korte laadtijden helpen je dit te controleren.

De UX van je website is één van de belangrijkste onderdelen voor gebruikers.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist