Betekenis van: C-locatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een C-locatie is een stuk grond dat verder van het centrum af ligt. Het hoeft in principe niet een slechte ligging te hebben. Omdat er belangrijke verschillen zitten tussen A en B locaties.

Wat is een A B C locatie?

Eerst moeten we kort de A en B locatie uitleggen. Want de C locatie komt als laatst. Dus is het belangrijk om de voordelen van de andere locaties te weten. Een A B C locatie is het onderscheid tussen de ligging van winkels. Per locatie kunnen er verschillen zijn als:

  • Drukte
  • Bereikbaarheid
  • Veel autoverkeer of vooral stapvoets
  • Omringende winkels
  • Kosten per vierkante meter

Dus met deze informatie hebben wij hier een kort uitleg van de locaties:

A-locatie: Dit ligt in het centrum. Hierbij komen mensen meestal stapvoets. Het is vaak goed voor horeca en uitgaansgelegenheden. Omdat de drukte vaak hoog is. Daarbij is een pand huren hier het duurst. En is er niet altijd een leeg pand beschikbaar

B-locatie: Dit ligt net buiten het centrum. Maar nog wel goed bereikbaar. De drukte neemt hier iets af. De prijzen blijven hier duur. Bij A en B locatie zitten ook meestal ook grote merken.

C-locatie: Dit ligt verder dan het centrum. Het is alleen interessant voor bestemmingsverkeer. En voor personen met een specifiek doel. Denk hierbij aan meubelwinkels of bouwmarkten. Want er is vaak ook meer ruimte hier. Wat zeker nodig is bij sommige winkels.

De ligging van een C-locatie

Hoewel deze locatie verder ligt van het centrum wil het niet zeggen dat het ongunstig is. Want sommige winkels hebben iets anders nodig. Denk daarbij een winkels met grote producten. Dan wil je dat het makkelijk bereikbaar is met de auto. En daarbij een parkeerplaats. Zo kunnen de klanten makkelijker de spullen inladen. Daarnaast is er een grote ontwikkeling van webshops geweest. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van thuisbezorging. Dus kan je juist kosten besparen door op een industrieterrein gevestigd te zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist