Betekenis van: Buzzmarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Buzzmarketing staat voor het zoveel mogelijk buzz (rumoer) creëeren rondom een product of dienst. Dit kan zowel online als mond-tot-mondreclame zijn. Veelal wordt dit door merken toegepast bij de bekendmaking van een nieuwe productlijn of los product. Buzzmarketing valt onder de tak van viral marketing, maar het heeft toch een grote focus op de sociale interactie tussen mensen. Het gaat echt om het aandacht krijgen van de gegeven boodschap aan de doelgroep, waar veel andere methodes echt het doel hebben tot conversie.

Conversies uitlokken zijn dus niet centraal binnen buzzmarketing. Mede hierdoor wordt deze methode veel gebruikt om de doelgroep te beïnvloeden betreft bepaalde onderwerpen, discussies en dergelijke. Een buzz is vaak positief, maar kan ook een negatieve lading hebben. Echter, beide soorten buzz kan een goed effect hebben, negatieve berichten worden namelijk vaker gedeeld door mensen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist