Betekenis van: Buzzmarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Buzzmarketing staat voor het zoveel mogelijk buzz (rumoer) creëeren rondom een product of dienst. Dit kan zowel online als mond-tot-mondreclame zijn. Veelal wordt dit door merken toegepast bij de bekendmaking van een nieuwe productlijn of los product. Buzzmarketing valt onder de tak van viral marketing, maar het heeft toch een grote focus op de sociale interactie tussen mensen. Het gaat echt om het aandacht krijgen van de gegeven boodschap aan de doelgroep, waar veel andere methodes echt het doel hebben tot conversie.

Conversies uitlokken zijn dus niet centraal binnen buzzmarketing. Mede hierdoor wordt deze methode veel gebruikt om de doelgroep te beïnvloeden betreft bepaalde onderwerpen, discussies en dergelijke. Een buzz is vaak positief, maar kan ook een negatieve lading hebben. Echter, beide soorten buzz kan een goed effect hebben, negatieve berichten worden namelijk vaker gedeeld door mensen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist