Betekenis van: Brede zoekwoorden

« Terug naar Marketing Begrippen

Brede zoekwoorden zijn één van de drie standaard zoektypes binnen Google Ads. Bij het gebruik van dit zoektype ben je te vinden op alle soorten varianten van het zoekwoord dat is ingevoerd. Zo kan je Google advertentie worden getoond bij synoniemen, enkel- of meervoudsvormen, verkeerd gespelde varianten of andere relevante zoekwoorden van het ingevoerde zoekwoord. Bij het aangeven dat je een breed zoektype wil gebruiken zet je geen speciale tekens voor of achter het zoekwoord.

Een goed voorbeeld van een resultaat van brede zoekwoorden is het volgende. Wanneer het ingevoerde zoekwoord ‘grasmaaien’ is, kan je advertentie worden vertoond op het woord ‘gazon maaier’.

Het gebruik van brede zoekwoorden

We gebruiken brede zoekwoorden om zo veel mogelijk bezoekers aan te trekken die interesse hebben in het zoekwoord of een andere vorm van dit zoekwoord. Met brede zoekwoorden wordt je advertentie namelijk aan een veel groter publiek getoond dan bij exacte zoekwoorden of woordgroepen. De keerzijde van brede zoekwoorden is het verkrijgen van een doelgroep die de producten of services die een bedrijf biedt niet relevant vindt. Er gaat dus veel tijd zitten in optimalisatie van dit soort zoekwoorden.

Bekijk alle zoekmachine marketing begrippen!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist