Betekenis van: Branded content

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is branded content?

Branded content is content die is gemaakt en geplaatst door het merk zelf. Dit betekent dat de gemaakte content is betaald door het bedrijf, of is geproduceerd en gepubliceerd door het bedrijf. Veelal gaat het hierbij om de associatie van een bedrijf of merk met content die past bij het imago van dit bedrijf of merk.

Voorbeeld van branded content:

Voorbeelden van branded content zijn bijvoorbeeld blog artikelen op andere websites. De merk- of bedrijfsnaam wordt expliciet genoemd als auteur van het blog. Een veelgebruikte zin bij branded content is de bekende “… wordt u aangeboden door”.

Publiceren van content

Heel veel websites hebben behoefte aan content om te publiceren. Met content te publiceren tegen een betaling hebben organisaties een platform, webmasters hebben een extra bron van inkomsten en krijgen bezoekers gratis content. Dit kunnen artikelen of blogs zijn waarbij het merk genoemd kan worden als auteur. Maar de focus van content is niet een product of een merk.

branded content

Relevantie

Bij branded content is relevantie heel erg belangrijk. De titel en de afbeelding wat er bij staat bepaalt of een consument erop gaat klikken. Als het artikel voldoet aan de verwachtingen krijgt het een hoge waardering. Een blog van 3000 woorden is relevanter dan een artikel die maar 1000 woorden bevat. Teksten met 3000 woorden genereren ook nog een gemiddelde van 3,5 keer backlinks. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te delen met bezoekers. Dit zullen bezoekers heel erg waarderen. Wat kan lijden tot meer pagina bezoek.

Vertel een verhaal

Een goed verhaal is heel erg belangrijk bij een merk. Een verhaal is wat mensen meestal inspireert om in actie te komen. Dit geldt ook voor een merk. Als je een goed verhaal hebt kan dat emotie los brengen bij consumenten wat tot verkoop kan lijden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist