Betekenis van: Brand marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Als we het hebben over brand marketing bedoelen we; werken aan de naamsbekendheid van een bepaald merk. Het is zeer belangrijk voor een merk om dit toe te passen, marketing is namelijk dé manier op de doelgroep te bereiken. Dit is een vorm van merkpromotie hierbij worden verschillende mogelijkheden toegepast om een merkt of een product op de markt te brengen. Je doel is om het merk imago te verbeteren of het merk bekendheid te verhogen door het zichtbaar te maken. Hierdoor kun je meer omzet creëren wat niet een doel hoeft te zijn.

Het belang van brand marketing

Brand marketing is dé manier om de naamsbekendheid van een merk te vergroten op een onderscheidende manier. Er wordt door brand marketing een beeld van je merk gecreëerd bij de doelgroep. Binnen alle fases van een merk strategie komt brand marketing naar voren.

Met branding wordt er een goed en duidelijk beeld van een merk gegeven. Dit is positief voor het merk en kan direct leiden tot een stijging in verkopen. Bovendien, wordt er direct een identiteit toegekend aan het bedrijf.

Promotie

Voor sommige mensen is promotie cruciaal. Een voorbeeld hiervan is de fashion industrie. Hier spelen merken een grote rol bij het kiezen van de prijs van de producten. Consumenten betalen een hoop geld voor een merk met een identiek imago die een bijzonder verhaal heeft. Klanten betalen voor het privilege om als brand marketing ingezet te worden. Je hebt ook een vorm van promotie genaamd merkambassadeur. In dat geval promoten fans een merk of een product via sociaal media.

Wat kost het om merkimago op te bouwen

Als je een merkimago wilt opbouwen kunnen de kosten hoog uitkomen. Daarnaast is het mogelijk dat de kosten nog hoger uit komt door design, advertenties en andere promotiemiddelen.  Het kan zijn dat deze kosten worden berekend in de prijs van een product of een dienst.

Ook interessant

Bekijk alle Online marketing Begrippen

Bekijk alle Online adverteren Begrippen

Bekijk alle Mobiele marketing Begrippen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist