Betekenis van: Brainstorm

« Terug naar Marketing Begrippen

Een brainstorm heeft vele betekenissen, binnen de marketing bedraagt dit vrijwel altijd het genereren van ideeën door een groep personen over een bepaald onderwerp. Door samen te komen en na te denken over een vraagstuk of oplossing en het te delen van deze ideeën wordt er uiteindelijk een oplossing gevonden.

Hoe kun je het beste brainstormen?

Er zijn heel veel verschillende technieken om te brainstormen. Echter, is het idee altijd dat de deelnemers van de brainstorm vrij kunnen denken en ideeën kunnen delen. Brainstormen is het meest effectief als het wordt gebruikt voor een probleemoplossing. Door het stellen van de juiste vragen worden verbanden gelegd en oplossingen gezien. Het is de bedoeling dat ideeën zonder kritiek worden opgeschreven op een bord met bijvoorbeeld post-it’s. De uiteenlopende ideeën kunnen uiteindelijk samen leiden tot 1 goede oplossing.

Relevantie van brainstorm?

Als je samenwerkt kun je betere resultaten behalen dan als je iets in je eentje doet. Als een aantal mensen met afwijkende kennis of denkwijzen bij elkaar zet ontstaan er nieuwe ideeën. Mensen die niet gehoord worden krijgen een stem die even belangrijk zijn als alle andere mensen. Er ontstaat ook een domino effect waardoor een idee groter en beter wordt. Wanneer je met een groep aan het brainstormen bent, komt de creatieve gedachten naar boven wanneer iedereen de vrijheid krijgt om zonder oordelen gedachtes te formuleren.

Het nadeel van brainstormen

Een individu die met andere mensen samenwerk is de som meestal dan groter dan de individuele capaciteiten. Een groep die steeds groter wordt komt er opgeven moment achter dat de prestaties gemiddeld genomen afnemen. Er zullen dan groepjes ontstaan wat effect kan hebben op een project. Er komt dan een groepje die er geen vertrouwen in hebben en achter over leunen en een groep die andere ontmoedigen waardoor er valkuilen kunnen ontstaan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist