Betekenis van: Bounce

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een bounce?

Als je gebruik maakt van automatisatie in ActiveCampaign kun je automatisch berichten versturen naar contacten. Elke e-mail dat jij verstuurt volgt een eigen weg die lijdt naar zijn eindbestemming. Een bounce is een persoon die op een pagina is geweest van een website zonder verder te klikken en de website heeft verlaten. Een bounce gebeurt om verschillende redenen. Zo kan er om een aantal rederen een bounce plaatsvinden:

 • De pagina was niet relevant voor de bezoeker
 • De pagina is niet actief meer, of het product is uitverkocht
 • De pagina is niet goed vertoond aan de bezoeker
 • Er is niet duidelijk geoptimaliseerd voor conversies (de bezoeker weet geen raad)

De term ‘bounce’ wordt ook er veel gebruikt in de e-mail marketing wereld. Hier betekent het woord dat de mail weer terugkomt bij de verzender. Dit kan te maken hebben met twee redenen:

 • Het account van de ontvanger kan geen mail meer ontvangen wegens capaciteit (soft bounce)
 • De server van de ontvanger is niet bereikbaar (soft bounces)
 • Het e-mail adres bestaat niet (hard bounce)
 • De e-mail wordt gezien als spam (hard bounce)

Waarom is een bounces belangrijk?

Bounces geven belangrijke informatie die je kunt gebruiken voor later. Je kunt het gebruiken voor het versturen van nieuwe e-mail campagnes. ActiveCampaign maakt gebruik van deze functie. Daardoor kun je zien welke adressen niet meer worden gebruikt voor de komende campagnes. Wanneer je regelmatig bezig bent met het versturen van e-mails die een bounces veroorzaken word je door de provider waarmee je een email verstuurt als een riskante afzender gezien.

Uiteindelijk gaat dit negatieve effecten hebben op jouw mailings. De berichten die je verstuurt naar gebruikers worden ook naar ongewenste berichten verstuurd waardoor de kans groot is dat gebruikers je berichten niet lezen. Wanneer een contactpersoon een e-mail verstuurt naar jou waarbij je een bounce code krijgt zal deze persoon geen berichten ontvangen.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist