Betekenis van: Bounce percentage

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een bounce percentage?

Het bounce percentage, ook wel bounce rate, is het percentage website bezoekers dat op je website komt en direct weer verlaat. Zij bezoeken dus geen tweede pagina en voeren daarmee geen acties uit op de website. Met e-mailmarketing praten we ook van een bounce percentage. Hier betreft het veelal e-mail adressen die niet meer bestaan, te vol zijn, je e-mail detecteren als spam of anders.

bounce percentage

Bounce percentage voorkomen

Het voorkomen van een hoog percentage is erg belangrijk. Het betekent namelijk dat je de verkeerde doelgroep aanspreekt als dit percentage hoog is of dat de website niet goed werkt. Het is belangrijk om de website up-to-date te houden en in één oogopslag te laten weten aan de doelgroep wat de meerwaarde van je bedrijf is voor hen. Zo wek je interesse en zorg je ervoor dat zij acties zullen uitvoeren op je website.

Wat is het uitstap percentage?

Een vergelijkbaar statistiek in Google Analystics is het uitstappercentage. Dit is het percentage van bezoekers wat uitstapt op een bepaalde pagina. Uitstappercentage is het aantal percentage van pagina’s dat de laatste sessie was. Bouncepercentage is het percentage pagina’s waarbij de pagina’s de enige sessie was.

Speelt bounce rate een rol bij Google analytics?

Er is geen bewijs materiaal dat bounce rate een factor is in de ranking. Er is wel gezegd Google geen data gebruikt van de Google analytics voor de zoekmachine algoritme. Dat komt doordat niet elke website Google Analytics gebruikt voor de zoekmachine algoritme. De cijfers worden soms vervalst en zijn niet altijd accuraat.

Hoe vind je de bounce percentage?

Om een gemiddelde percentage te vinden in Google Analytics. Als eerst ga je naar doelgroepen. Wanneer je daarop klikt ga je naar overzicht. Je kunt hier ook het percentage vinden per verkeersbron en zelfs per pagina.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist