Betekenis van: Bounce percentage

« Terug naar Marketing Begrippen

Het bounce percentage, ook wel bounce rate, is het percentage website bezoekers dat op je website komt en direct weer verlaat. Zij bezoeken dus geen tweede pagina en voeren daarmee geen acties uit op de website. Met e-mailmarketing praten we ook van een bounce percentage. Hier betreft het veelal e-mail adressen die niet meer bestaan, te vol zijn, je e-mail detecteren als spam of anders.

Het voorkomen van een hoog bounce percentage is erg belangrijk. Het betekent namelijk dat je de verkeerde doelgroep aanspreekt als dit percentage hoog is of dat de website niet goed werkt. Het is belangrijk om de website up-to-date te houden en in één oogopslag te laten weten aan de doelgroep wat de meerwaarde van je bedrijf is voor hen. Zo wek je interesse en zorg je ervoor dat zij acties zullen uitvoeren op je website.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist