Betekenis van: Bottom of the Funnel (BOFU)

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Bottom of the Funnel (BOFU)

Bottom of the Funnel (BOFU) is de laatste fase van de drie funnel fases die er zijn binnen een advertentie strategie. Daar waar MOFU focust op het meer betrekken van de klant en TOFU op het bekendmaken van het bedrijf bij de klant wordt er bij BOFU dieper gefocust. In de laatste fase van deze marketing funnel wordt er gefocust op het daadwerkelijk binnen halen van de klanten. Hierin worden kwalitatieve leads omgezet in daadwerkelijke klanten. De doelgroep is bekend met de organisatie en de diensten of producten en zijn bereid tot aankoop over te gaan. Content binnen deze fase is dan ook veelal sales gericht.

Top of the Funnel (TOFU)

Bij Top Of the Funnel ook wel bekend als Tofu surfen onbekende bezoekers op jouw website. Zij oriënteren op jouw website om te kijken of ze iets kunnen vinden wat zij interessant zouden vinden.

Middel of the Funnel (MOFU)

Middel Of the Funnel of terwijl MOFU gaat over bezoekers die al verder zijn dan oriënteren. Je confronteert bezoekers met producten door de content achter een landinspagina aan te bieden, zo kun je gegevens verzamelen van de bezoekers om in contact te blijven.

Wat is een inbound funnel?

Een inbound funnel geeft je overzicht voor een langere periode. Je denkt goed na over het proces dat je gaat verlopen. Bijvoorbeeld hoe je bezoekers wilt aantrekken, op welke manier je bezoekers wilt confronteren en op het juiste moment toeslaan met sales en marketing. Met een inbound funnel wil je schaalbaar systeem opbouwen met oog voor efficiëntie.

Waarom is een buyer persona belangrijk?

Als je zomaar willekeurige blogs plaatst zult dat je niet helpen om jouw business op de juiste kaart te zetten. De content die je creëert is pas efficiënt wanneer het klantgericht is. De content die je maakt hoort de vragen van de klanten te beantwoorden. Je zult profiteren met je gemaakte content als die op maat is geschreven. Je ideale koper is je Buyer Persona.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist