Betekenis van: BMM (Broad Match Modifier)

« Terug naar Marketing Begrippen

Een BMM (Broad Match Modifier) is een zoekwoord type dat is gemaakt om het gat tussen de broadmatch en phrase match zoektypes op te vullen. Met “Broad Match Modifiers” kan er worden getarget op zoekopdrachten die 1 of meer zoekwoorden bevatten. De relevantie van het verkeer voor de advertentie wordt daardoor vergroot.

Het gebruik van Broad Match Modifiers

Met Broad match modifiers kan er worden bepaald dat zoekwoorden exact overeenkomen in de zoekopdracht. Echter, maakt de volgorde van de zoekwoorden niet uit. Door een ‘+’ toe te voegen voor het zoekwoord vertel je Google dat je dit graag wil toepassen. Bijvoorbeeld wanneer een gebruiker op zoek gaat naar blauwe schoenen + vegan zullen de zoekresultaten advertenties zijn met de term ‘’vegan’’. Zalfs als blauwe schoenen een breed zoekwoord is.

Online marketing verbeteren met Broad Match Modifiers (BMM)

Door het gebruik van BMM kun je je zoekwoord campagnes nauwkeuriger maken. Daardoor kun je beter gerichte advertenties laten zien aan gebruikers die op zoek zijn naar specifieke producten of diensten. Dit kan leiden tot een hogere klik frequentie en conversie percentage. Dit kan uiteindelijk leiden tot een hoger rendement op uw online marketinguitgaven. BMM kan ook helpen om uw zoekwoord campagnes efficiënter te maken door het verminderen van irrelevant verkeer en het verhogen van de kwaliteit score van je zoekwoorden.

Match gedrag van modifiers

Sinds 2021 is het match gedrag van modifiers voor breed zoeken geïntegreerd worden met zoeken op woordgroep. Google heeft het hiermee makkelijker gemaakt om relevante klanten te bereiken. Door deze wijziging komt het erop neer dat het matchgedrag voor BMM en phrase zoekwoorden aan elkaar gelijk zijn en hier dus geen enkel verschil meer in zit. Dat betekent ook dat het nieuwe match gedrag van phrase zoekwoorden rekening houdt met de woordvolgorde wanneer dit belangrijk is voor de betekenis.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist