Betekenis van: Blog

« Terug naar Marketing Begrippen

Een blog is een artikel dat geschreven is op een website die inspirerend of informerend is. Binnen een blog verschijnen er meerdere artikelen gerelateerd aan de onderwerpen van het blog. Het heeft veelal een persoonlijke touch. Binnen een blog vertelt de schrijver iets over een onderwerp waar de bezoeker van de website iets aan heeft.

Blogs zijn er in elke vorm en vakgebied. Zo zijn er de volgende soorten blogs:

  • Persoonlijk blogs
  • Zakelijke blogs
  • Reis blogs
  • Food blogs
  • Beauty blogs

De naam Blog komt van origine van het woord weblog (web + log), waar er na een aantal jaar de verkorte naam ‘Blog’ aan werd gegeven.

Waarom is structuur en verdeling belangrijk bij een blog?

De verdeling en structuur is heel erg belangrijk bij het schrijven van een blog. Als je de tekst in de juiste volgorde zet kunnen de lezers de tekst makkelijker begrijpen. Netheid is daar een deel van. Wanneer een tekst in alinea’s wordt verdeeld kan de lezer makkelijk de informatie vinden die hij of zij nodig heeft.

Wat voor effecten heeft het op SEO marketing?

Blogs hebben een groot effect op SEO. Het delen van informatie op je website kunt ervoor zorgen dat je hoger komt te staan in de rankings. Als je genoeg informatie en data hebt staan op je pagina gaan mensen er ook op klikken. Dit zorgt ervoor dat je door de zoekmachine een hogere positie krijgt in de zoektermen.

Geld verdienen met het schrijven van blogs

Je kunt tegenwoordig geld verdienen met bloggen. Met het kiezen van de juiste onderwerpen kun je gebruikers verlijden met een affilliate link. Als gebruikers op de link klikken worden ze doorverwezen naar de pagina van het product. De blogger krijgt hier een commissie voor. Met de unieke link weten de verkopers van het product dat jij de gebruikers hebt doorverwezen naar hun pagina.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist