Betekenis van: Black-hat SEO

« Terug naar Marketing Begrippen

Black-hat SEO is het tegenovergestelde van White-hat SEO. Het is het beïnvloeden van het Google systeem op een manier die niet wordt geaccepteerd. Eigenlijk is het een soort valsspelen, gezien Google wordt misleid. Een goed voorbeeld van deze manier van SEO is het verborgen houden van (te veel) zoekwoorden binnen bepaalde website teksten. Vroeger werkte dit zeer goed, waar Google dit nu tegengaat en als Black-hat SEO behandelt. Een andere manier van Black-hat SEO is een ongewoonlijke manier van linkbuilding. Bij linkbuilding draait alles om de kwaliteit van een website. Echter, wordt er soms voor gekozen honderden links vanuit niet betrouwbare website te kopen, wat een stijging in SEO resultaten kan genereren.

black hat seo

Waarom uitkijken voor Black-hat SEO?

Het toepassen van Black hat SEO wordt niet aangeraden, omdat het de kwaliteit van zoekresultaten binnen zoekmachines als Google en Bing naar beneden haalt. Wanneer de zoekmachines erachter komen dat er Black hat SEO wordt toegepast door een bepaalde website zal deze een straf krijgen. Door deze straf wordt de website plots slechter vindbaar.

Voorkom Black-hat SEO

Black-hat SEO voorkomen is eigenlijk heel simpel. Focus op kwalitatieve content die interessant is voor de doelgroep. Door deze relevantie kom je hoger in de zoekresultaten terecht op een eerlijke manier.

Wat is keyword suffering?

Keyword suffering werd vroeger gebruikt. Dit techniek werkte heel goed maar is inmiddels al achterhaald door Google. Bij keyword suffering prop je je blogs vol met zoekwoorden om ervoor te zorgen dat de pagina hoger gaat ranken.

Wat is cloaking

Bij cloaking zien de zoekmachines niet wat je content is en de bezoekers niet. Websites die gebruik maken van dit techniek willen zo snel mogelijk omhoog ranken. Websites willen dan ranken op termen die niet relevant zijn voor de pagina. De zoekmachines krijgen dan content te zien waarin termen in terugkomen zonder de bezoeker hiermee af te leiden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist