Betekenis van: Black Friday

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Black Friday?

Black Friday is dé dag waarop bedrijven, vooral webshops, de hoogste kortingen geven op hun producten of diensten. Van origine is het een Amerikaanse traditie, die over is gekomen naar de rest van de wereld. De zwarte vrijdag valt op de dag na Thanksgiving, en is een nationale vrije dag voor de Amerikanen. Op een vrije dag valt er natuurlijk één ding te doen, shoppen met de beste aanbiedingen! Op deze dag worden oude collecties met korting aangeboden dat overgebleven zijn. Dit doen bedrijven om geen verlies te maken op de producten die ze ingekocht hebben. Als alle oude producten verkocht zijn kunnen bedrijven nieuwe producten op de markt brengen.

black friday

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is het online variant van Black Friday. Dit is de eerste maandag na de zwarte vrijdag. Cyber Monday is in de feestdagen waardoor heel veel mensen online aankopen doen. Het verschil tussen black Friday en Cyber Monday is dat Cyber Monday online plaats vindt. Bij de zwarte vrijdag heb je ook online deals maar vaak kom je leuke deals tegen die alleen in de winkel gelden.

Concurrentie op Black Friday

Deze twee campagnes bieden allebei groeiende kansen voor alle retailers. Er ontstaat meestal ook een concurrentie strijd tussen retailers. Kleine Retail winkels hebben vaak niet het budget om tegen grote retailers te strijden waardoor ze vaak verliezen. Als je het goed doet in de Retail wereld kan het zijn dat je trouwe klanten krijgt die vaak bij je aankopen doen. Het is net dit voordeel wat je hebt als klein Retail bedrijf om een kleiner budget te compenseren.

Mailing

Als Retailer is het belangrijk dat je mailing klaar staat om verstuurd te worden naar je klanten. Dit is heel erg relevant om te doen. Zo houd je je klanten op de hoogte en weten zij wat zij kunnen verwachten op de Black Friday.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist