Betekenis van: Big data

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is big data?

Big data is steeds populairder. Big data staat voor het verzamelen, verwerken en koppelen van vele gestructureerde, maar ook ongestructureerde en semi-gestructureerde gegevens. De aantallen gegevens die worden gewerkt nemen steeds sneller toe. Dit omdat internet steeds meer wordt gebruikt, wat steeds meer data genereert. Bedrijven als Google beschikken over miljoenen soorten data die kan worden ingezet, grote data kan deze toepassing ondersteunen.

Deze term wordt meestal onterecht gebruikt door organisaties. En dat terwijl het niet altijd duidelijk is. Bij grote data gaat het om zes verschillende factoren. Van de drie factoren waar je er minimaal twee van moet hebben om over grote data te spreken zijn de hoeveelheid, de snelheid en diversiteit. De andere belangrijk factoren zijn variatie, de kwaliteit en de complexiteit.

Big data is ongestructureerd

Big data kan ongekend nuttig zijn voor elke organisatie. Maar het is ook een lastige data om te analyseren. Dat komt doordat deze dat vluchtig, complex en heel erg groot is qua omvang en daarnaast niet gestructureerd is. Neem als voorbeeld satellietenbeelden, logfiles van systemen of geluidsfragmenten die je kunt analyseren om informatie uit te halen.

Wat is data mining?

Grote data is een manier van koppelen van verschillende data uit vele databronnen. Deze data kan realtime worden gebruikt om relaties te vinden tussen data, waar uiteindelijk gedrag kan worden voorspeld. We noemen dit ook wel data mining. Binnen data mining worden er correlaties gezocht, patronen gevonden en statistische patronen gelegd op basis van de beschikbare data. Het doel is om relaties te ontdekken tussen deze data.

Geschiedenis

Big data is een verwijzing naar een data met een groot volume of enorme snelheid dat lastig of zelfs onmogelijk is om de gegevens te verwerken. Toegang krijgen en het opslaan van een grote hoeveelheden data die geanalyseerd moeten worden is niet nieuw. Het concept grote data kwam rond de 2000 uit.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist