Betekenis van: Bid

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is bid?

Een bid is een bieding die wordt gedaan op een advertentieveiling of op een advertentienetwerk. Het is de prijs die wordt betaald door een adverteerder. Dit is de prijs die de adverteerder bereik is te betalen voor een advertentie, klik, banner of andere vorm van advertentie. De adverteerder met het hoogste bod op de advertentieveiling krijgt het meeste aandacht.

Bieden in Google

Bij een veiling kun je bieden op een artikel. Het hoogste bod mag het artikel in ontvangst nemen. Bij een Google Ads bid werkt het anders. Je kunt als adverteerder wel een bod uitbrengen. Maar dit heeft dan te maken met het plaatsen van een advertentie via een Google ad kanaal. Echter is niet alleen de hoogte van het bod van belang, er wordt ook rekening gehouden met de relevantie van de advertentie en de kwaliteit van de pagina achter de koppeling.

Er zijn verschillende ad strategieën te onderscheiden op basis van de beoogde doelstelling. Neem als voorbeeld clicks binnenhalen. Als je doelstelling het binnen halen van bezoekers naar je website is, kun je Cost-Per-Click methode gebruiken. De adverteerder betaalt dan wanneer er geklikt wordt op de advertentie. Daarnaast kun je er voor kiezen om conversies binnen te halen, meer impressies krijgen of meer weergaven krijgen.

Wat is en doet een bid manager?

Een bid manager is iemand die het gehele traject van inschrijven op een aanbesteding op zich neemt of begeleidt. Je hebt interne en externe bid managers. Zo zijn er bedrijven die intern hun eigen manager hebben. Zij zorgen er dus voor het analyseren van de uitvraag en het inschrijven op de aanbestedingen. Kleinere bedrijven die waarschijnlijk minder vaak inschrijven of niet veel budget hebben nemen een externe bid manager die het aanbestedingsproces begeleidt. Een bid manager neemt aanbestedingen door en zaken die in het strijd zijn met de wetgeving. Zij stellen kritische en strategische vragen tijdens de vragenronden om de uitvraag van de aanbestedende dienst helder te krijgen en eventueel zak in eigen voordeel te laten aanpassen. Managers plannen en bewaken de deadlines zorgvuldig

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist