Betekenis van: Bezoekersstatistieken

« Terug naar Marketing Begrippen

Bezoekersstatistieken zijn er om verschillende touchpoints op een website in kaart te brengen. Door deze touchpoints in te zien kan de website worden verbeterd en zou de marketingcampagne kunnen worden aangepast. Deze touchpoints zijn per doel en campagne erg verschillend. De vraag die luidt is altijd ‘Welke bezoekersstatistieken wil ik inzien?’.

Er zijn veel belangrijke statistieken, zo hebben we de volgende:

  • Waar komen de website bezoekers vandaan?
  • Zijn het organische of paid bezoekers?
  • Hoe lang is de duur van een bezoek?
  • Hoeveel pagina’s bekijkt de gemiddelde bezoeker?
  • Converteert de bezoeker op de website?

Al deze vragen zijn van belang om de website te optimaliseren voor verkoop. Omdat je het gedrag van bezoekers veel overzichtelijker analyseert. Aan de hand van de conclusies die je trekt, kan je de website hierop aanpassen. Dit kan zijn op een van de bezoekersstatistieken. Dus denk aan conversie optimalisatie of mensen langer houden op de website.

(Veilig) bezoekersstatistieken verzamelen

De meest gebruikte zoekmachine is Google. Dus zijn Google Analytics en Analytics 360 meest gebruikte manieren om websites prestaties te analyseren. Daarnaast zijn er genoeg partijen die plug-ins en tools aanbieden. Allemaal geven zij inzichten in prestaties van je website. Het belangrijkste hiervan is de installatie. Want zo voorkom je dat onjuiste of vertekende informatie krijgt. Hierdoor kan je ook niet goed optimaliseren.

Daarnaast is er steeds meer ontwikkelingen met AVG. Dit is de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit beschermt het verwerken van persoonsgegevens. Dus zullen er bepaalde instellingen moeten zijn om je analyse tool AVG-proof te maken.

Data analyse geeft inzicht in de juiste keuzes

Als bedrijf maak je bepaalde keuzes. Dit kan komen uit eigen gedachtegangen. Zo van ‘ik denk dat een Facebook advertentie goed gaat werken’. Maar dan zie je dat er juist meer mensen uitkomen op je Google Ads. Dan is het logisch op meer daar op te focussen. Op deze manier wordt je meer datagedreven.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist