Betekenis van: Bezoek

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een bezoeker?

Een bezoek is het website gedrag aan pagina weergaves van één bezoeker binnen een periode. Een bezoek wordt vaak gemeten met een bepaalde interval tussen pagina weergaves. Cookies worden gebruikt om deze unieke bezoeken te koppelen aan weergaven. Een unieke bezoeker kan daarom wel degelijk meerdere bezoeken plegen binnen een periode. Een bezoek betreft 1 of meer pagina weergaves. Binnen analyse programma’s kunnen bezoeken worden gekoppeld aan een bron, landingspagina, bekeken pagina’s en de uitstap pagina’s. Zo word gedrag gemeten van een bezoeker.

De invloed van een bezoek op een website

Als je het aantal bezoekers gaat meten geeft dat een impressie van de populariteit in kwantitatieve zin. Als je individuele sessie langer worden is dit vaak een teken van een kwaliteit. Wanneer er meerdere pagina’s worden bezocht of wanneer een pagina lang wordt bekeken, is de indicatie van de website interessant voor de bezoeker. Dit heeft dan een positieve invloed op de SEO en zo word je sneller gevonden door gebruikers op zoekmachines zoals Google of Bing.

Hoe krijg je meer bezoek op je website?

Om meer verkeer te krijgen op je website kun je de volgende dingen doen. Je moet ervoor zorgen dat je website veel informatie bevat voor gebruikers. Je kunt je website bijvoorbeeld vullen met blogs dat te maken heeft met de branche waar je in zit. Maak je blogs zo uniek mogelijk en zorg ervoor dat het leesbaar is voor iedereen. Met blogs kun je gebruikers wijzer maken en je website optimaliseren.

Naast het schrijven van teksten kun je informatie delen met gebruikers in de vorm van een filmpje. Dit is voor alle gebruikers aantrekkelijker. Het is meestal effectiever maar is duurder dan het schrijven van een blog. Als je kwalitatieve beelden wilt realiseren moet je een groot budget hebben om een goede camera aan te schaffen.


Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist