Betekenis van: Bestemmingspagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een bestemmingspagina?

Een bestemmingspagina is een website pagina die wordt gebruikt als bestemming voor een advertentie of link. Het doel van de advertentie of link is het genereren van klikken naar deze pagina, gezien deze pagina bepaalde informatie bevat die ze willen tonen aan een specifieke doelgroep. Je stuurt een bezoeker naar dit pagina vanuit bijvoorbeeld een banner, of een Facebook post of een andere link. De scheidingslijn tussen bestemmingspagina en landingspagina niet voor iedere SEO specialist op dezelfde plek wordt gelegd zijn het wel twee verschillende pagina’s.

Het verschil tussen een landingspagina en bestemmingspagina

Er is een duidelijk verschil tussen een bestemmingspagina en een landingspagina. Een landingspagina is er namelijk om bezoekers binnen te halen, waar een bestemmingspagina focust op het houden en verleiden van de bezoeker tot het voltooien van een conversie. Bij een bestemmingspagina gaat het vooral om specifieke linken die verwijzen naar een pagina op jouw website.

Een landingspagina wordt meestal ingericht om hoog te scoren in de zoekmachines om daarmee bezoekers te trekken. Dit kun je doen door gebruikers door te wijzen naar een pagina maar is niet altijd nodig. Het grootste verschil tussen een bestemmingspagina en een landingspagina is de specifieke link die wordt neergelegd.  Bij een banner, een Facebook post of een melding die je op Twitter kunt krijgen wordt er specifiek naar een bestemming verwezen. Bij een landingspagina betreft het meestal een pagina die SEO in de zoekresultaten te vinden is.

Wat bevat een goede pagina?

In marketing lijdt bestemming tot conversie. Wanneer een gebruiker een website bezoekt is het de bedoeling om een product of een dienst te verkopen aan de gebruiker. Het is dus belangrijk dat je website goed en gestructureerd uit ziet. De teksten en de grafische vormgeving moet hierbij uitblinken. Het is belangrijk dat knoppen en links duidelijk in beeld komen. Hiermee zorg je ervoor dat een gebruiker op de pagina komt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist