Betekenis van: Bereik

« Terug naar Marketing Begrippen

Bereik wordt gemeten als het aantal mensen dat een bepaalde boodschap heeft gezien. Het is een meetpunt dat wordt gebruikt binnen advertenties, maar ook websites of uitgaves.

Wat is bereik?

Online is er veel data verzameling. En de data die verzameld is van grote waarde. Het is nodig voor optimalisatie. Voor zowel de websites als advertenties. Met bereik spreken over het aantal mensen dat een boodschap heeft ontvangen. Bij advertentie kan het gaan om of de boodschap daadwerkelijk is ontvangen. Bij websites gaat het om het aantal unieke bezoekers. Het begrip is best breed. En door menselijke factoren kan het best lastig zijn om te meten. Je kan het bereik meenemen in analyses. Een boodschap kan je zien. Maar heeft de persoon de boodschap duidelijk begrepen.

Vertoning een soortgelijke term

Wij spreken van een vertoning wanneer iemand het met zijn ogen heeft gezien. Online is dit enigszins moeilijk te bepalen. Iemand kan door een pagina scrollen. Maar heeft diegene oprecht een stuk van de pagina wel gezien. Het is wel vertoond op de scherm van de bezoeker. Dit is de impressie. Er zijn momenten dat het simpelweg een impressie is. Dit kan bij een lange laadtijd, slechte positie of Ad-blocker.

De frequentie van het bereik van de boodschap

De frequentie zijn het altijd momenten dat een boodschap vertoond wordt aan een specifiek persoon. Dit is belangrijk, omdat mensen steeds geconfronteerd worden met een advertentie. Dus deze twee gecombineerd geeft een beter beeld hoe succesvol een advertentiecampagne presteert.

Online bereik zijn geen impressies en clicks

Jouw reach gaat verder dan alleen impressies en clicks. Mensen kunnen dingen bekijken en horen. Maar jij hebt daar een intentie achter. Een bepaalde boodschap die je wilt brengen. Maar dit boodschap moet ook duidelijk overgebracht zijn bij het beoogde publiek. Dan kunnen wij spreken van bereik. Dan is het echt persoonlijk en is er betrokkenheid. Eigenlijk is een conversie de indicator dat er iets is bereikt. Want iemand heeft een boodschap van jouw gezien. Daarop is de gepaste actie uitgevoerd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist