Betekenis van: Benchmark

« Terug naar Marketing Begrippen

Een benchmark is een manier om prestaties van apparaten, systemen of bedrijven met elkaar te vergelijken. Door resultaten te vergelijken wordt er inzicht verkregen in het succes van bijvoorbeeld een bedrijf ten opzichte van de concurrentie.

Benchmarks worden veelal gebruikt in marktonderzoeken als de SWOT-analyse en concurrentieanalyse. Het is de bedoeling een rangschikking te creëeren ten opzichte van de concurrentie betreft een bepaald onderwerp. Het doel hiervan is het leren van anderen, om zo de producten en/of diensten te verbeteren.

Benchmarks worden ook gebruikt binnen de interne omgeving van een organisatie. Hier wordt onderling succes gemeten van de aangeboden producten, diensten of processen. Zelfs worden er benchmarks gehouden betreft de medewerkers.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist