Betekenis van: Bedrijf

« Terug naar Marketing Begrippen

Een bedrijf is een samenwerking van mensen en productiemiddelen. Het is een organisatie van kapitaal en arbeid. Daarmee biedt het veelal producten of diensten. De samenwerking van zo’n groep mensen heeft altijd een bepaald doel. Bovendien worden er om dat doel bepaalde activiteiten uitgevoerd. Veelal zijn dit het doen van diensten of de verkoop van producten. Een bedrijf betreft dus een verzameling mensen met eenzelfde doel die samen handel drijven. We noemen een bedrijf dat daadwerkelijk producten maakt een fabrikant.

Verschil met en organisatie

Er is een verschil tussen een bedrijf en een organisatie. Een organisatie wordt pas een bedrijf als het een product of dienst aanbiedt. Dat maakt dat een bedrijf wel een organisatie is, maar andersom dus niet altijd. Ten slotte, is er een onderneming. Een onderneming heeft altijd een winstoogmerk als doel.

Wie zijn de betrokkenen in een bedrijf?

Er zijn een heel aantal betrokkenen bij een organisatie. Zo zijn er de volgende betrokkenen:

  • Ondernemers
  • Klanten
  • Eigenaren en/of aandeelhouders
  • Leveranciers
  • Personeel
  • Concurrenten
  • Toezichthouders
  • Bestuur

Voordelen van het hebben van een bedrijf

Het voordeel van een bedrijf is dat het meerwaarde aan een product of dienst toevoegt. Daarmee is het product of dienst dat wordt aangeboden moeilijk mee te concurreren.

Soorten bedrijven

Er twee verschillende vormen van een organisatie. Zo heb je commerciële en niet-commerciële bedrijven. Het zegt het eigenlijk al. De ene is gericht op het maken van winst, en de ander niet. Niet-commerciële noemen we ook wel stichtingen of verenigingen.

Soorten branches

Het is zo dat je een onderneming kunt starten in elke branche. Van verzorging, tot financiële instelling tot en met vervoer. In elke branche kun je voor jezelf beginnen en jezelf onderscheiden met unieke kernwaarden of een product. Dit maakt het starten van een onderneming ook zo’n avontuur. Je bent vrij om te gaan en staan waar jij dat wilt. Middels marketing kun je je product namelijk in elke branche verkopen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist