Betekenis van: Bedanktpagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Een bedanktpagina is een pagina op de website die wordt geladen nadat er een bepaald doel is behaald (conversie). Dit komt veelal voor na het doen van een aankoop in een webshop, waarna er automatisch een bedanktpagina wordt geladen. De bedanktpagina wordt vaak gebruikt om nogmaals interactie te hebben met een websitebezoeker. Zo kan er een e-book worden gepromoot, om zo nog meer waarde en kennis te geven.

Het belang van een bedanktpagina

Een bedanktpagina goed inrichten is zeer belangrijk. Er kan namelijk veel extra waarde worden gecreëerd met een goed staande bedanktpagina. De twee voornaamste voordelen zijn:

 1. Het verhogen van de gemiddelde verkoopwaarde
  Door de betrokkenheid met een bedanktpagina te verhogen zijn klanten geneigd meer en sneller te kopen. Bovendien, kan er met een CTA nogmaals worden aangezet tot aankoop op de website.
 2. Het verhogen van de kans op een herhalende verkoop
  Door inzet van een bedanktpagina kan het vertrouwen van de bezoeker worden verhoogd. Met verschillende kennisdelingen, speciale aanbiedingen of andere acties zorgt je met een bedanktpagina voor een hogere return rate van de klant.

Verschillende bedanktpagina’s

Er zijn drie belangrijke momenten waar een bedanktpagina kan worden ingezet. We sommen ze voor je op:

 • Na het doen van een aankoop – De aankoop bevestiging
 • Na het aanmaken van een account
 • Na het invullen van een contactformulier

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist