Betekenis van: Bedanktpagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Een bedanktpagina is een pagina op de website die geladen is doordat er een bepaald doel is behaald (conversie). Echter komt dit veelal voor na het doen van een aankoop in een webshop, waarna er automatisch een bedanktpagina laadt. Een ”Thankyou” pagina zit meestal standaard op elke website.

Alsjeblieft of dankjewel. Dit zijn woorden die je al sinds jongs af aan leert om te gebruiken. Dit soort worden je aangeleerd omdat je vaak gaat gebruiken bij sociale interacties om op een vriendelijke manier met elkaar om te gaan. Echter is dat op het internet ligt het net wat anders. Je communiceert niet direct met gebruikers. Wanneer je een product koopt via een webshop zal dit aan de kant van de verkoper doorgaans geheel geautomatiseerd verlopen. De bedanktpaginak komt tot stand om nogmaals interactie te hebben met een websitebezoeker. Zo kan er een e-book worden gepromoot, om zo nog meer waarde en kennis te geven.

Het belang van een bedanktpagina

Een bedanktpagina goed inrichten is zeer belangrijk. Er kan namelijk veel extra waarde worden gecreëerd met een goed staande bedankt page De twee voornaamste voordelen zijn:

  1. Het verhogen van de gemiddelde verkoopwaarde
    Door de betrokkenheid met een bedanktpagina te verhogen zijn klanten geneigd meer en sneller te kopen. Bovendien, kan er met een CTA nogmaals worden aangezet tot aankoop op de website.
  2. Het verhogen van de kans op een herhalende verkoop
    Door inzet van een bedanktpagina kan het vertrouwen van de bezoeker worden verhoogd. Met verschillende kennisdelingen, speciale aanbiedingen of andere acties zorgt je met een bedanktpagina voor een hogere return rate van de klant.

Verschillende bedanktpagina’s

Er zijn drie belangrijke momenten waar een bedanktpagina kan worden ingezet. We sommen ze voor je op:

  • Na het doen van een aankoop – De aankoop bevestiging
  • Na het aanmaken van een account
  • Na het invullen van een contactformulier

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist