Betekenis van: Barcode

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een barcode?

Een barcode is een manier om data zichtbaar te maken met een codering die gelezen wordt door een apparaat. Deze systeem is ontwikkeld in 1951. De ontwikkelaar van dit techniek is Norman Joseph Woodland en Bernard Silver. Deze techniek lijkt op morse code die uit dunne en dikke lijntjes bestaat. Het duurde heel lang voordat dit techniek populair werd. Barcodes werden uiteindelijk erg bekend in de supermarkten. Het werd gebruikt voor het kassasysteem. Codes zijn zichtbaar voor iedereen, maar ze zijn niet leesbaar. Dat is wat deze codes uniek maakt. Deze codes worden overal nu gebruikt. In de winkels en magazijnen. Softwares bepalen welke informatie je krijgt van de codes. Daarnaast bevinden er in de software een conversie plaats om de resultaten te bekijken.

QR-code

Na de ontwikkeling van de balkjes met streepjes code werd er ook een tweedimensionale code uitgevonden. Bij deze code wordt er gebruik gemaakt van rechthoeken en punten. Deze vorm wordt ook wel de QR-code genoemd. Deze manier van een barcode is momenteel heel erg bekend wat door veel organisaties gebruikt wordt. Je zit dit vooral bij restaurants tegenwoordig. Met een QR-code kun je bestellen bij vele horecaketens. De meeste smartphones kunnen een QR-scannen. Dit kun je doen als je naar de camera app gaat.

De voordelen van een barcode

Streepjescodes zorgen voor snelheid. Op deze manier doet een systeem groot werk voor je op basis van administratie. Door streepjescodes te gebruiken worden er ook minder fouten gemaakt. Daardoor is er minder snel voorraad verschil.

Waar worden streepjescodes gebruikt?

Deze unieke codes worden vooral gebruikt door logistiek organisaties. Barcodes zijn essentieel bij bedrijven zoals PostNL, DHL of Fedex. Zij leveren producten aan consumenten. Met een unieke code weten zij welke product bij welke klant hoort. Ook kunnen zij producten scannen wanneer deze geleverd is. Dit is handig voor de administratie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist