Betekenis van: Bannerpositie

« Terug naar Marketing Begrippen

De bannerpositie is de plek op een webpagina waar een banner wordt weergegeven. Bannerposities kunnen verschillen van links, recht, boven, onder en als pop-up op een scherm. Deze pop-up wordt ook wel een zwevende banner genoemd en is dynamisch. Dit soort bannerposities verhogen de interactie met de doelgroep. De banner dient namelijk worden weg geklikt, tenzij deze natuurlijk wordt geklikt.

Definitie bannerpositie

Een banner is een advertentie. De adverteerder wilt dat de banner gezien wordt en/of er op klikt. Daar speelt de formaat en inhoud een zeer belangrijke rol bij. Maar de bannerpositie telt ook goed mee. Want een banner die onderaan staat is niet direct zichtbaar. En wellicht wordt het niet eens gezien. Omdat mensen niet altijd helemaal naar beneden scrollen op een pagina. Daarop worden veel pagina’s ook op gestructureerd. Dus de plek op een pagina waar een banner wordt weergeven is ook zeer belangrijk. Waarop je weet dat je dan

Waarom is de positie zo belangrijk?

Dit heeft te maken met een stukje logica en intuïtie. Want een banner links of rechts kan ook een verschil maken. Bij het scannen van de pagina zal doorgaans de linkerzijde beter gezien worden. Een pop-up zal in het midden van het scherm verschijnen. Dit ziet is onmisbaar. En het staat in het midden. Zo zijn onze ogen ook ingesteld.

Pop-ups

Dit is ook wel een zwevende banner. Omdat het over de voor de inhoud van de pagina komt. Het is dynamisch. Dus kan je het midden in de pagina of in een hoek plaatsen. Zoals bij veel elementen. Kan de weergave afwijken. Door de verschil in apparaat of scherm. Dit is het geval bij pop-ups instellen met percentages. Met specifieke coordinaten kan de banner wel goed worden weergegeven.

De zwevende banner is onmisbaar. Maar dat kan het juist storend maken. Daarbij is er een actieve handeling nodig om dit soort melding te verwijderen. De zichtbaarheid en interactie is wel hoog. Maar er is wel kans op irritatie bij de bezoeker.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist