Betekenis van: Back-end

« Terug naar Marketing Begrippen

Back-end is een term die veel wordt gebruikt in de development wereld. De term verwijst namelijk naar een onderdeel van het programmeren van (web)applicaties. Het is het niet zichtbare deel van een app voor gebruikers.

In de back-end van bijvoorbeeld een website wordt er gekeken naar de logica en de functies van een website. De technologie die wordt gebruikt bestaat uit de combinatie van servers, databases en applicaties.

In de back-end kunnen vele dingen worden gedaan:

  • API’s bouwen
  • Codes schrijven voor integraties
  • Werken met Javascript, CSS en PHP

Voor het bouwen van een back-end zijn back-end developers aanwezig. Dit is iemand die verstand heeft van de software en dit implementeert in de applicatie waar nodig. Vaak worden programmeertalen als PHP, Java, Python en Ruby hiervoor gebruikt.

Back-end en WordPress

WordPress is een goed voorbeeld van een systeem waar de backend belangrijk is. In de back-end van WordPress worden veelal administratieve werkzaaheden bijgehouden, pagina’s geaakt en wordt de lay-out van de website aangepast. Dit kan met plug-ins en thema’s.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist