Betekenis van: B-locatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een B-locatie is de ligging net buiten een centrum. Het kan voordelig uitwerken voor de winkel. Maar daarbij moeten er goede afwegingen gemaakt worden.

Wat is een b-locatie?

Elk winkel is wat anders. Daarbij kunnen zij andere producten en diensten aanbieden. Vandaar dat een drukke ligging niet altijd voordelig is. Het hartje van de stad is vaak een uitgaansgebied en winkelstraat. Hier zal je vooral horecagelegenheden en winkels vinden. Het is lekker druk en gezellig. Stel je plaatst daar een tussen een kantoor. Dan kan het best onaangenaam eruit zien voor mensen die stappen. Daarnaast kan de drukte de medewerkers storen.

Dan wil je liever het kantoor net buiten het centrum. Waar veel wegen na toe leiden. Dit is ook een belangrijke punt om rekening mee te houden. Want om een centrum te bereiken moet je meestal wat verder op parkeren. Vandaar dat een b-locatie zo handig is.

B1 en B2 locatie

Buiten het centrum is het per vierkante meter wat goedkoper. Als je pand zoekt zijn er dingen waar je rekening mee wil houden.

  • De betaalbaarheid
  • Goed bereikbaar
  • Juiste ligging
  • Pand staat open voor verhuur of koop

Maar daarbij moet je klant wel bereid zijn om wellicht wat verder te rijden. Dus B-locatie kan je weer onderverdelen tussen B1 en B2.

B1:

Dit zijn straten of gebieden met een drukte indexering tussen 25 en 50. Dit wil zeggen dat het nog best aan de rand van het centrum is. Hier is 75% van de winkels van zelfstandige ondernemers. Hier zal je ook dienstverlenende bedrijven, horeca en kantoren vinden.

B2:

Dit zijn straten of gebieden met een drukte indexering tussen de 10 en 25. Er is veel autoverkeer. Hier zullen grotere retailers en supermarkten zich vestigen. Daarnaast zal je wat particuliere woningen vinden.

Dus een B-locatie is een afweging die je maakt. Dit op basis van je budget. En op basis van je doelgroep.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist