Betekenis van: Average Contract Value

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Average Contract Value?

Average Contract Value, ook wel jaarlijkse contractwaarde genoemd is een SaaS-marketingtechniek. Het geeft de gemiddeldes weer van alle klant contracten over de periode van 1 jaartal. Hierbij worden gemiddeldes van deze contracten genomen. Het is belangrijk inzicht te krijgen in deze getallen, om zo te bepalen hoe nieuwe klanten kunnen worden geworven. Zo kan er worden opgeschaald en gegroeid.

De afkorting van Average Contract Value wordt ook wel ACV genoemd. De ACV is belangrijk bij de implicaties voor de manier waarop je nieuwe klanten wilt vinden. Gemiddelde contractwaarde is de gemiddelde omzet van een onderneming die per klantcontract verdient wordt. De ACV is voornamelijk relevant voor SaaS-bedrijven omdat het eenvoudig kan worden toegepast op abonnementen die gebaseerd zijn op bedrijfsmodellen.

WAt is ARR?

ACV en jaarlijkse terugkerende ARR worden vaak met elkaar verward omdat ze vergelijkbaar zijn. Terwijl de inkomsten van terugkerende inkomsten op een enkel moment meet, normaliseert ACV ze echter gedurende een vaste tijd. Meestal zijn dat er een of meer jaren.

ARR is jaarlijkse terugkerende inkomsten. Dit is een statistiek die u laat zien hoeveel terugkerende inkomsten u genereert uit al uw abonnementsaccounten. Aangezien Average Contract Value en ARR beide contractwaarden op jaarbasis meten, zijn ze ondanks enkele belangrijke verschillen gemakkelijk in de war. Het grootste verschil bij het overwegen van ARR en ACV is dat ACV over het algemeen wordt gebruikt om een account over meerdere jaren te meten, Terwijl ARR meerdere accounts tegelijkertijd meet.

Wat is Monthly Recurring Revenue

MRR staat voor Monthly Recurring Revenue. Heel veel SaaS bedrijven ook jaar contracten bieden gebruiken MRR om hun voorspelbare inkomstenstroom als maandelijkse waarde te onderzoeken. Door MRR te gebruiken om de prestaties  van verschillende abonnementenperiode te analyseren. Dit is beter want dan kun je gemakkelijk de maandelijkse cashflow en klantbehoud beheren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist