Betekenis van: Autoriteit

« Terug naar Marketing Begrippen

Autoriteit staat voor het opbouwen van een status als expert op een bepaald vakgebied door een persoon of bedrijf. Via allerlei kanalen kan er informatie worden gedeeld die wordt bekeken. Dit kan grote invloed hebben op de status van de persoon of het bedrijf.

Autoriteit werd vroeger vooral gebaseerd op twee dingen:

  1. Wie ken je?
  2. Wat weet je?

Echter, wordt er in de online wereld meer gekeken naar:

  1. Wie kent jou?
  2. Waar sta je bekend om?
autoriteit

Hoe hoger de autoriteit van een persoon is, hoe hoger het vertrouwen er in de persoon of het bedrijf is.

Het vergroten van de autoriteit zorgt voor meer online zichtbaarheid. Wanneer er veel wordt geblogd of er veel kennis wordt gedeeld over een bepaald vakgebied door een persoon zal deze steeds meer autoriteit opbouwen.

Bij de zoektocht naar begrippen worden er veelal een paar grote organisaties weergegeven binnen bijvoorbeeld Google. Dit zijn niet per se de slimste personen die er zijn, ze delen echter veel kennis. Zo kan er bijvoorbeeld veel geschreven worden over online marketing door een marketingbureau. Bij autoriteit gaat het dan ook vaak om kwantiteit. Veel pagina’s met informatie wordt positief opgepakt door zoekmachines.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist