Betekenis van: Autoresponder

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een autoresponder?

Een autoresponder is effectieve manier om via e-mail of andere communicatie middelen in contact te blijven met je klanten. Het is een tool die gebruikt wordt om automatisch contact te behouden met klanten. Als een klant aankopen doet via jouw website kun je met een autoresponder laten weten of de betaling voldaan is. Daarnaast kun je daarna vervolg mailen sturen over een product of een sale dat aankomt. Op deze manier blijf je in contact met de klant zonder dat de klant erop kan reageren.

Een automatische responder is niet hetzelfde als een weekbrief die online wordt verstuurd. Deze hebben namelijk bij elke bericht een andere inhoud. Een automatische repsond is altijd hetzelfde tot dat je als host bepaalt om het aan te passen. 

Waarom is een autoresponder een handige tool?

Een autoresponder is heel erg handig. Je kunt op slimme wijze gebruik maken hiervan zodat klanten op de juiste momenten een bericht ontvangen van jouw bedrijf. Dit wordt automatisch gedaan. Dat geeft ondernemers ruimte om zich bezig te houden met ander werkzaamheden. Een responder is daarnaast ook heel erg belangrijk om je klanten de juiste informatie te geven. Bijvoorbeeld een factuur of een track en trace code om je bestelling te kunnen volgen. Deze nuttige informatie heeft effect op de klantenrelatie. 

Waaruit bestaat een responder?

Een autoresponder bestaat uit twee delen. Het is eerste onderdeel is het bericht dat verstuurd wordt naar de klant. Het andere deel is de automation rules. Dit is de actie waarop de website de verzending verstuurt. Een gebruikelijke automation rule is als een klant een aankoop doet op jouw website en dat de responder een e-mail stuurt naar de klant. Jij bepaalt wanneer en welke bericht er wordt verstuurd naar klanten.

Hoe schaf je een autoresponder aan?

Er zijn online apps waarmee je een autoresponder kunt ontwikelen. Bekende programma’s zijn GetResponse of MailChimp. Deze programma’s kun je gebruiken om automatische berichten te versturen naar klanten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist