Betekenis van: Augmented Reality

« Terug naar Marketing Begrippen

Augmented Reality is toegevoegde realiteit. Het brengt waarde toe bij visualisatie. De realiteit staat voor je. Maar er is iets digitaals toegevoegd. Dit beeld is niet echt. Maar het voegt wel waarde toe. Reality hier en daar. Zoals Virtual Reality en Mixed Reality. Allemaal geven ze een nieuw inzicht. Wat zijn precies de verschillen?

Wat is Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality (MR)?

AR-toepassing voegt informatie toe aan de ‘echte’ wereld. Denk aan Snapchat filters. Je richt je camera op de weg. Vervolgens verschijnt je poppetje op de weg. Door je mobiel heen zie je de weg. Zonder de mobiel zie je alsnog de weg. Maar het poppetje is er niet. Dus is Augmented Reality een combinatie van de echte wereld, verrijkt met virtuele element.

  • Virtual Reality (VR)

Je hele realiteit is er niet. Je zit letterlijk in een virtuele wereld. Alles om je heen is kunstmatig gemaakt. Dit gaat via een VR-bril. Het is mogelijk binnen in deze wereld te bewegen. Zoals Games of geavanceerde simulaties. Ook kan je favoriete filmpje op YouTube bekijken. Want de VR-bril wordt meestal gekoppeld aan ander apparaat. Zo kan er beeld gedeeld worden.

  • Mixed Reality (MR)

Dit heb je vast wel in een actie film gezien. De supersterren komen om de tafel heen staan. Op de tafel is een hologram te zien. Of te wel digitale objecten. Deze worden in de omgeving geprojecteerd. De objecten kunnen gebruikt worden. Met een MR-bril als de Hololens of Magic Leap heeft de gebruiker bovendien zijn handen vrij. Dit is een combinatie van VR en AR.

Voordelen van AR

Je wilt je slaapkamer opnieuw inrichten. Je hebt wel beige muren. Nu wil je graag een zwarte mat op de grond plaatsen. Via je smartphone kijk je kamer in. Je stelt de zwart mat op de grond. Vervolgens kijk je of dit wel past. Dus met Augmented Reality kan je zo even de ‘echte’ wereld aanpassen. Zonder date je hoeft te gebruiken van fysieke elementen. Dit geeft een stukje bescherming. Omdat de objecten nep zijn. Dus er wordt daadwerkelijk niets veranderd aan je realiteit.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist