Attributie

Attributie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een attributie is het koppelen van bepaalde gebeurtenissen en oorzaken aan bepaalde waargenomen resultaten en effecten. Dit kan zeer handig zijn bij analyses van KPI’s en het bekijken van de ROI van een marketing campagne.

Een conversie-attributie is de bekendste vorm van een attributie in de marketing wereld. Met deze attributie kan er worden vastgesteld waar een bepaalde conversie vandaan komt. Hierdoor kunnen de kosten van bijvoorbeeld de advertenties worden gekoppeld aan de omzet van een webshop. Zo is duidelijk in te zien waar de beste ROI van bepaalde marketing campagnes ligt.

Atrributiemodel

Als we het hebben over attributie, hebben we het over het attributiemodel. Zo’n attributiemodel is een regel, of meerdere regels, die aangeven hoe waardepunten voor conversies worden toegewezen aan verschillende contactmomenten. Het wordt hierdoor hierdoor wel moeilijker te bepalen wat de waarde per contactmoment is.

Er zijn verschillende attributiemodellen. Zo is er een model dat de resultaten aan het eerste contactmoment geven, waar een ander model dit aan het laatste contactmoment geeft. Er zijn weer andere modellen die dit evenredig verdelen. Sommige modellen wijzen dit verdeeld toe aan de verschillende contactmomenten met verschillende waarden, op basis van verschillende factoren.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant