Betekenis van: Artwork

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Artwork?

Artwork betekent ook wel ‘grafisch werk’. Een artwork bestaat uit één of meerdere illustraties, afbeeldingen, teksten of andere vormen. Veelal wordt een artwork gebruikt voor een boek, tijdschrift, website, advertentie of post. In sommige gevallen, als er meerdere artworks in een map zitten, kan het zijn dat er een gebruiksaanwijzing bij zit. In dit geval wil de maker dat de artworks op een bepaalde manier worden gebruikt.

Wat is een kunstenaar?

Een kunstenaar is een persoon die zijn creatieve ideeën werkelijkheid maakt. Dit kan hij of zei op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld het schilderen van een schilderij, Het schrijven van een gedicht of het maken van muziek. Kunst is iets veelomvattends. Het is iets origineels en roept emotie of gevoel op en is inspirerend. Daarom is het voor een kunstenaar lastig om op te vallen.

Muziek is een vorm van kunst

In de muziek industrie wordt een artwork het meest gebruikt. Elk nummer of album heeft zo zijn eigen artwork, ook wel ‘cover’. Dit artwork is vaak een aanduiding van het thema van het nummer. De muziekindustrie heeft verschillende soorten genres. Je hebt bijvoorbeeld HipHop, Pop en House muziek. Muziek is een vorm van kunst de noten die je kiest, de tempo en lyrics die je gebruikt vormen samen een kunstwerk.

Artwork bij een film

Filmposter worden meestal gebruikt als een promotiemiddel om mensen te verleiden om de films te bekijken in de bioscoop. Voor een romantische film wordt er geen horror cover gebruikt omdat het geen informatie geeft over de romantische film. Met een cover geef je informatie door aan andere zonder dat je tekst bij gebruikt. Filmposters worden meestal specifiek ontworpen. Een cover is ook soms per land anders. Filmposters die in Polen gemaakt worden zijn surrealistische afbeeldingen die nauwelijks een verband hebben met de film.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist