Betekenis van: Artikelmarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Artikelmarketing is een sterke vorm van online marketing. Het heeft een goede balans tussen informatie en commerciële uitingen

Wat is artikelmarketing?

Dit is content voor producten en diensten. Hierbij schrijf je een tekst. Dat de benodigde informatie brengt. Het vergroot de kans dat een merk, product of dienst bekend raakt. Dus ook een stuk sales. Want je brengt voordelen naar voren voor de lezer. Hierbij probeer je de lezer te stimuleren tot aankoop. En met de informatie creëer je ook vertrouwen. Wat heel belangrijk is voor klanten. Dit is een hele oude vorm van online marketing. En het wordt nog steeds veel toegepast.

Artikelmarketing inzetten

De content kan via een externe website of blog gepubliceerd worden. De externe website bestaat dan volledige uit zulke content. Een blog is een pagina binnen in een website. Je kunt de content uitbesteden aan een copywriter. Of intern als je daar voor mensen hebt. Op deze manier kan je energie en tijd besparen. Verder kan de kwaliteit van je content toenemen. De creatie van de content vindt plaats bij de aanbieder. Het staat los van de website die de content zal publiceren.

artikel marketing

SEO optimalisatie door sterke content

Alles op een website wordt geïndexeerd. Of te wel relevante informatie uit je website wordt opgemerkt. Google zal dan dit kunnen gebruiken voor een zoekresultaat. Zo wordt de tekst van artikelmarketing ook geïndexeerd. Als de tekst SEO vriendelijk is en juiste informatie bevat zal het veel voordelen opleveren:

  • SEO om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren
  • De wijze waarop een product of dienst naar voren komt in de artikelen.
  • Juiste doelgroep aanspreken
  • Goede balans tussen feitelijke informatie en de commerciële boodschap.
  • Verkoop stimuleren

Zachtaardige online marketing

Sales is de focus bij een verkooptekst. Informatie is bij veel teksten de focus. Maar artikelmarketing ligt het ook vooral op informatie. Maar indirect stimuleer je verkoop.

Ook interessant

Bekijk alle Sales begrippen!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist