Betekenis van: App

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn apps?

App is een veelgebruik woord maar het wordt ook wel applicatie genoemd. Dit wordt vooral gebruikt als aanduiding voor een programma op een mobiele telefoon of tablet. App staat voor applicatie, ook wel: toepassing. De opkomst van de term kwam direct na de opkomst van de mobiele telefoons en tablets. Deze apparaten worden altijd met een aantal standaard apps geleverd. Er kunnen meerdere apps aan de apparaten worden toegevoegd. Apps zijn te downloaden op mobiele apparaten en tablets vanuit speciale winkels. Zo heb je de ‘App Store’ voor Apple producten en de ‘Google Play Store’ voor Android producten.

App downloaden op de Windows 10 S

De laatste jaren zijn apps ook te vinden op de vertrouwde computers. Met de laatste Windows software kun je applicaties downloaden uit de Store. Momenteel worden de programma’s op het Windows 10 systeem of hoger ook ‘apps’ genoemd. Op heel veel verschillende laptops wordt nu tegenwoordig de Windows S mode aanbevolen. Dit besturingssysteem is lichter dan de normale Windows 11 maar daarnaast ook veiliger om te gebruiken. Je kunt met dit besturingssysteem alleen apps downloaden. Het is niet mogelijk om programma’s te instaleren. Dit is een relevant besturingssysteem voor jongeren. Zij kunnen met hiermee veilig gebruik maken van verschillende soorten applicaties.

Wanneer spreken we dus van een applicatie?

  • Een programma op de mobiele telefoon
  • Een programma op de tablet
  • Een programma op Windows 10 of hoger

Wat is de Google Playstore?

Playstore is de app applicatie van alle Android toestellen en Google toestellen. Deze applicatie is gemaakt door Google. Je kunt hierop allerlei soorten applicatie vinden en installeren om gebruik van te maken. Met je Google account kun je inloggen op dit applicatie om apps te installeren.

Wat is de App Store?

App Store is een applicatie van Apple. Alle gebruikers die gebruik maken van de IOS-besturingssysteem of terwijl van een Apple toestel kunnen gebruik maken van dit applicatie. Echter is er niet veel verschil tussen Google Playstore en de Appstore. Er zijn alleen een aantal applicaties die je kunt gebruiken op de applicaties. Zo biedt Apple-applicaties die Google Playstore niet aanbiedt om te concurreren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist