Betekenis van: App Store

« Terug naar Marketing Begrippen

De App Store is de online winkel van Apple waarin zowel gratis als betaalde apps zijn te downloaden voor apparaten van Apple. Deze apparaten zijn iPhones, iPads, Macbooks en iMacs. De winkel is verzonnen om software voor mobiele apparaten en laptops te kunnen vinden, te kopen en te downloaden. Echter, is het woord winkel een beetje verwarrend. Zo zijn de meeste apps in de winkel namelijk gratis.

Hoe werkt de App Store?

De App Store heeft een vrij eenvoudig betalingssysteem bedacht. Bij de aankoop van een applicatie in de winkel wordt de betaling via de app winkel gedaan. De opbrengsten uit verkoop wordt direct uitbetaald aan de app ontwikkelaars, daarvan wordt een percentage door Apple zelf achtergehouden.

Hoe is het ontstaan?

In 2008 werd Steve Jobs overgehaald door zijn collega’s om andere ontwikkelaars toegang te verlenen tot Apple software. In de periode daarvoor bestonden Apple producten namelijk alleen maar uit Apple software. Vanaf 2008 kregen gebruikers toegang tot de App Store.

Uitgebreid aanbod

Binnen de app winkel zijn er onwijs veel apps te verkrijgen. Zo zijn er momenteel meer dan 1,5 miljoen apps te vinden. Al deze apps zijn samen goed voor meer dan 75 miljard downloads wereldwijd. Bovendien, worden apps gemiddeld 62.500 keer gedownload.

Welke apparaten hebben de App Store?

De App Store apps wordt hedendaags gebruikt op alle Apple apparaten. Zo kun je denken aan de volgende apparaten:

  • iPhone – Voor dit apparaat zijn speciale apps ontwikkeld
  • iPad – Deze apps zijn speciaal voor de iPad geoptimaiseerd
  • Macbook – Deze apps hebben redelijke overlap met iPad apps
  • Apple Watch – Deze apps vind je binnen de Watch-app op je iPhone
  • Apple TV – Dit zijn apps alleen bedoeld voor gebruik op een Apple TV

Er zijn dus vele soorten apps en mogelijkheden. Zo biedt Apple een totaalpakket aan mogelijkheden voor haar gebruikers. Bovendien, profiteert Apple van de kennis van alle ontwikkelaars die apps aanbieden in de winkel.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist