Betekenis van: Ankerlinks

« Terug naar Marketing Begrippen

Ankerlinks zijn onderdelen van teksten op een website pagina die een hyperlink bevatten. Dit kan een link zijn naar een andere website, of naar een pagina op de eigen website. Ook kan het een link zijn naar een ander deel op dezelfde pagina. Via ankerlinks kunnen bezoekers worden doorgewezen naar belangrijke pagina’s. Ankerlinks zijn belangrijk binnen het optimaliseren voor zoekmachines.

Waarvoor gebruik je ankerlinks?

Ankerlinks kunnen worden gebruikt om de bezoeker te kunnen doorverwijzen. Zo kan een webshop bijvoorbeeld informatie betreft een groep producten linken naar de daarbij horende pagina. Daarnaast kunnen bezoekers worden verwezen naar een pagina die meer verteld over een bepaald begrip of onderwerp. De begrippenlijst die onze website heeft is hier een goed voorbeeld van.

Ankerlinks in SEO

Het gebruik van ankerlinks is nog altijd gunstig voor de positie die je webpagina bekleed binnen Google. Daarnaast geven veel ankerlinks, zowel intern als extern, op een website de website een goede autoriteit.

Categorieën: ICT en Technologie

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:




    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist