Betekenis van: Ankerlinks

« Terug naar Marketing Begrippen

Ankerlinks zijn onderdelen van teksten op een website pagina die een hyperlink bevatten. Dit kan een link zijn naar een andere website, of naar een pagina op de eigen website. Ook kan het een link zijn naar een ander deel op dezelfde pagina. Via hyperlinks kunnen bezoekers worden door gewezen naar belangrijke pagina’s. Ankerlinks zijn belangrijk binnen het optimaliseren voor zoekmachines.

Waarvoor gebruik je ankerlinks?

Ankerlinks kunnen worden gebruikt om de bezoeker te kunnen doorverwijzen. Zo kan een webshop bijvoorbeeld informatie betreft een groep producten linken naar de daarbij horende pagina. Daarnaast kunnen bezoekers worden verwezen naar een pagina die meer verteld over een bepaald begrip of onderwerp. De begrippenlijst die onze website heeft is hier een goed voorbeeld van.

Ankerlinks in SEO

Het gebruik van ankerlinks is nog altijd gunstig voor de positie die je webpagina bekleed binnen Google. Daarnaast geven veel ankerlinks, zowel intern als extern, op een website de website een goede autoriteit. Omdat het behoort tot interne linkbuilding. Het versterkt de samenhang in een website. De ankerlinks koppelt relevante content aan elkaar. Intern behoort het ook tot de navigatie. Een bezoeker kan een tekst lezen en een bepaalde term niet begrijpen. De lezer hoeft niet per se de website te doorzoeken. Maar alleen op de hyperlink te klikken.

Via plugins of in HTML links toevoegen

WordPress is een Content Management System (CMS). Dit is een programma waarmee je een website, blog of webshop kunt bouwen en onderhouden. Hierin zijn plugins beschikbaar voor ankerlinks. Je kunt ze ook handmatig maken in de teksteditor van WordPress.

Eventuele nadelen

Het kan zijn dat er een stuk tekst niet gelezen wordt. Omdat zij al doorklikken naar de volgende pagina. Een woord dat opvalt is best uitnodigend. Zeker als de lezer meer hier over wil weten. Of er echt nadelen zijn is maar net de vraag. Als het intern blijft, dan kan het niet zoveel kwaad.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist