Betekenis van: Animatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een animatie?

Animatie is een beeld die zich achter elkaar herhaalt waardoor het lijkt alsof de beelden bewegen. Animaties zijn getekende afbeeldingen. Deze afbeeldingen woorden getekend met analoge of een digitaal apparaat.

Hoe is het ontstaan?

Een oude manier om animaties te tekenen is een folioscoop. Een folioscoop is een boekje waarbij elke pagina een ander beeld heeft. Door snel te bladeren vormen de blaadjes bewegende beelden. Als je de bladzijdes tussen je duim houdt en dan de blaadjes loslaat creëer je bewegende beelden. De eerste animaties werden gemaakt met een schijf. Als je een schijf ronddraait dan lijkt het alsof de afbeeldingen bewegen. Dit was een uitvinding wat heel veel invloed heeft gehad op bijvoorbeeld tekenfilms van Disney. In de negentiende eeuw kwamen films en ontstonden animatie kunsten. Tekenfilms werden opgenomen met een speciale camera´s. deze camera´s maken 18 tot 24 beelden per seconden. Bekende tekenfilm Industries zijn Walt Disney en Warner Brothers. Deze twee concurrenten maken jarenlang tekenfilms.

Computeranimaties

Je hebt verschillende soorten animaties. Computeranimatie werd in jaren zeventig vertoond aan een groot publiek. Dat soort film zie je vaak terugkomen in Disneyfilms. 3D speel films die daar bekend om staan zijn The Incredibles en Toy Story.

Japanse animatie

Animaties zijn wereldwijd populair. In Japan kijkt iedereen naar animaties. Japanse animaties zijn heel erg bekend geworden met de mate van de tijd. Japanse animaties worden steeds populairder en dat zien streamingdiensten als een kans. Tegenwoordig worden Japanse animaties aangeboden op verschillende streamingsdiensten.

Voordelen en nadelen

Animaties kunnen heel erg aantrekkelijk zijn voor pagina bezoekers. Het trekt aandacht aan van consumenten. Dit vinden adverteerders heel fijn die gebruik maken van animaties voor hun campagnes. Echter kan dit ook een nadeel zijn van animaties. Wanneer consumenten aangetrokken zijn door de animatie beelden missen ze belangrijke informatie. Contrasterende beelden hebben ook effect op mensen die epileptische aanvallen hebben.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist