Betekenis van: Android

« Terug naar Marketing Begrippen

Android is een besturingssysteem dat is gemaakt voor gebruikers van mobiele telefoons en tablets. Het is het populairste systeem dat is ontwikkelt. Vandaag de dag wordt het ook gebruikt voor televisies, camera’s, smartwatches, game consoles en zelfs in auto’s.

Android is een open source platform. Dit betekent dat de basis code door iedereen aangepast kan worden. Desalniettemin, is het een systeem dat van Google is. Door het gemak waarmee het systeem kan worden aangepast, is het te gebruiken op vele apparaten.

Ontstaan van Android

Android is bedacht door Andy Rubin. In 2003 werkte hij met verschillende ontwikkelaars aan slimme software voor fototoestellen. Tijdens de ontwikkeling zagen de ontwikkelaars een veel grotere kans bij mobiele telefoons. Zodoende begonnen ze met een besturingssysteem voor deze apparaten. Het systeem dat werd ontwikkeld viel op bij het bedrijf Google, die het overnam.

In 2008 kwam de eerste Android versie op de markt. Google had grootse plannen, en richtte samen met Samsung, Sony en een aantal providers de Open Handset Alliance op. Het had het doel een zo open mogelijk systeem te creëeren, geschikt voor elk apparaat. Dit is dan ook goed gelukt. De uitbreidingen namen snel plaats. Zo kon het later op tablets, smartwatches, TV’s en auto’s worden gebruikt.

Verschillen met IOS

Het besturingssysteem van Apple, genaamd IOS, is een grote concurrent van dit besturingsysteem Maar welke verschillen zitten hier in? De verschillen zijn klein.

Een merkbaar verschil zit hem in de prijs van de telefoons waar de systemen op lopen. Een Android telefoon koop je al vanaf 20 euro, waar iPhones met IOS bijna €1000 kosten. Bovendien, is Android heel open om aan te passen voor elk soort apparaat. Dit houdt IOS gesloten. De openheid van Android maakt het ook kwetsbaar, gezien hier misbruik gemaakt kan worden. IOS is daardoor bijna niet gekraakt. Een groot voordeel dus van IOS.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist